Styrene i EDB Business Partner ASA og ErgoGroup AS er enige om å anbefale sine aksjonærer at EDB og ErgoGroup slår seg sammen for å danne et ledende nordisk IT-selskap, skriver selskapet i en børsmelding mandag morgen.

– Dette er en fantastisk mulighet til å sette norsk it-næring på verdenskartet, og samtidig vise at nordiske kunder betjenes best av dem som kjenner nordisk næringsliv fra innsiden, sier Terje Mjøs i en kommentar. Han er administrerende direktør i ErgoGroup og blir konsernsjef i det nye selskapet.

Etter fusjonsplanen de to har kommet frem til vil EDBs aksjonærer eie 53 prosent av det kombinerte selskapet, fullt utvannet. Posten, som eier Ergo Group, vil motta drøye 81 millioner nye aksjer i EDB, tilsvarende 47,0 prosent av det kombinerte selskapet, og blir største aksjonær.

Les også: EDB flørter med ErgoGroup

Posten har samtidig forpliktet seg til å redusere sitt eierskap i det sammenslåtte selskapet til maksimum 40 prosent innen to år etter at sammenslåingen er gjennomført.

Sammenslåingen er enstemmig godkjent av styrene i både EDB og ErgoGroup.

Da fusjonssamtalene ble kjent forrige mandag steg EDBs aksjekurs fra 16 kroner til 17,60 kroner, eller 10 prosent. Siden det har aksjen steget mer eller mindre jevnt, før den falt noe på fredag. Umiddelbart etter at fusjonsplanen ble kjent mandag morgen, falt aksjen 2,63 prosent til 18,50 kroner.

Store synergier
Selskapene mener fusjonen vil skape årlige synergigevinster på 250 til 350 millioner kroner. I 2009 hadde de to selskapene en total omsetning på 12,7 milliarder kroner, hvorav den største delen av dette kommer fra driftsdelen. IT-drift er en virksomhet med store skalafordeler, og dette er trolig mye av grunnen til at selskapene fusjonerer. De driver også konsulentvirksomhet og utvikling av applikasjoner.

Den foreslåtte sammenslåingen er betinget av godkjennelse i de to selskapenes generalforsamlinger, samt klarering fra relevante konkurransemyndigheter og bekreftelse fra Oslo Børs om at EDB møter kravene til børsnotering også etter at transaksjonen er gjennomført.

Telenor, som eier 51,3 prosent av EDB, og Posten, som eier 100 prosent av ErgoGroup, er enige om å stemme for transaksjonen i sine respektive ekstraordinære generalforsamlinger. Disse er planlagt avviklet i begynnelsen av juli

Generalforsamlingene er planlagt avholdt i begynnelsen av juli 2010, og transaksjonen er forventet gjennomført i fjerde kvartal. I mellomtiden vil EDB og ErgoGroup bli ledet som separate selskaper. Det midlertidige navnet på det sammenslåtte selskapet er EDB ErgoGroup ASA.

Etter sammenslåingen vil det fusjonerte selskapet gjennomføre en emisjon på inntil en milliard kroner.

Fikk storkontrakt
Samtidig som fusjonen ble kjent gjennom børsen, sendte EDB Business Partner også ut en melding om at selskapet har fått en kontrakt med Telenor verdt 2,1 milliarder kroner. EDB skal levere driftstjenester til telegigantens virksomheter i Norge i fem år fra 1. mai 2010.

Les også:

EDB flørter med ErgoGroup

Trimmet og klar for gigant-fusjon

Eieren skaper trøbbel for ErgoGroup

EDB mister toppsjefen

Nye koster - dårligere tider


Selskapet har nærmere 6.000 ansatte og en årlig omsetning på om lag 7,5 milliarder kroner ( i 2009).



ErgoGroup er et nordisk it-selskap. Selskapet er totalleverandør av it-drift, løsninger og konsulenttjenester.

ErgoGroup omsatte for 5,2 milliarder kroner i 2009.

Selskapet har mer enn 3.700 ansatte.

Kilde: EDB og ErgoGroup