Førstkommende fredag skal den nye Iphone 5S slippes i butikker i blant annet Japan, USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland. Men mange kan risikere å gå tomhendte hjem fra butikken, skriver Wall Street Journal-nettstedet AllThingsD.

De er ikke alene i sine spådommer, flere amerikanske nettsteder skriver i dag at den nye Apple-telefonen etter all sannsynlighet blir mangelvare. Ifølge nettstedet er årsaken at leveransen fra telefonprodusentene generelt har vært lav.

Ikke forhåndsbestilling
Den lave leveransen kan være årsaken til at Apple ikke har åpnet for forhåndsbestilling av nye iPhone 5S, men kun for billigversjonen 5C, skriver BGR.com.

Etterspørselen etter 5S skal også ha vært mye lavere enn Apple forventet, skriver AllThingsD, som også hinter til at interessen rundt billigtelefonen 5C har vært høyere blant kundene enn interessen for 5S. Men så langt har ikke Apple selv publisert noen statistikker.

Vanskelig kamerakomponent
Apple har selv vært tause rundt leveringsproblemene, men en kilde sier til Digitimes at problemet kan ligge i at den nye kameramodulen, som skal inn i 5S, har vært vanskeligere å produsere enn forventet.

Kun en av produsentene skal ha klart å møte Apples produksjonskrav. 70-80 prosent av telefonene i butikkene i USA skal derfor være iPhone 5C, skriver amerikanske medier.

Les også:
Produsentene rømmer Windows Phone
Burde heller laget billig iPhone 4
Apple kan endelig erobre Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.