For to uker siden la amerikanske Cisco Systems inn et bud på 153,50 kroner for Tandberg, som verdsetter selskapet til 17,2 milliarder kroner.

Les også: Byr 17 mrd. for Tandberg

Budet ble anbefalt av styret i selskapet.

Nå viser det seg at 21 aksjonærer som eier 24 prosent av aksjene i Tandberg ikke kommer til å akseptere budet slik det står nå. Gruppen er representert av meglerhuset SEB Enskilda.

Tandberg-aksjen TAA stiger 1,25 prosent til 154,50 kroner.

Hadde forventet mer
Rune Selmar er administrerende direktør i Rasmussengruppen, og representerer dermed en av aksjonærene som er med i gruppen.

- Vi er en gruppe aksjonærer som er enige om at budet er for lavt, og derfor går vi sammen og forsøker å gjøre noe med det, sier Selmar til DN.no.

Rasmussengruppen sitter på nær 700.000 aksjer i Tandberg, godt under en prosent. Men de 21 aksjonærene i gruppen kontrollerer tilsammen nær en fjerdedel av aksjene i teknologiselskapet.

- Det er en spesiell situasjon at ledelsen er så fornøyd med budet, mens aksjonærene ikke er det, sier Selmar.

Da det ble kjent at Tandberg-ledelsen allerede før budet ble offentliggjort hadde inngått en bonusavtale med Cisco sa Selmar følgende til Dagens Næringsliv:

«Etter at Cisco fremmet tilbud på kjøp av Tandberg har det forundret oss at selskapets ledelse har virket mer fornøyd med tilbudet enn det kan virke som selskapets aksjonærer har vært. Det forhold at Cisco allerede har gitt nøkkelpersoner tilbud om en treårig bonusavtale forklarer trolig deler av ledelsens positive holdning til oppkjøpet.»

Les: Sjefer fikk bonusavtale med kjøper

Les også: «Million-kinderegg» kan ryke for Tandberg-sjefen

Åpne for å vurdere et høyere bud
Selmar sier at han med flere hadde forventet et høyere bud på Tandberg.

- Aksjonærene er overbevist om at Tandberg kommer til å gi sterk avkastning som et selvstendig selskap, men er åpne for å vurdere et høyere bud fra Cisco eller en tredjepart, skriver SEB Enskilda i en børsmelding.

De 21 aksjonærene reflekterer Tandbergs aksjonærstruktur, og består både av internasjonale og norske aksjonærer med både langsiktige og nye interesser i selskapet.

 

- Vi har vært veldig positive til Tandberg i en årrekke, og Tandberg er et selskap vi har veldig sterk tro på. Vi opplever ikke at de forventningene er reflektert i budprisen på 153,3 kroner aksjen. Derfor er vi ikke overrasket over dagens melding om at mer enn 24 prosent av aksjonærene deler vårt syn, sier SEB Enskilda-analytiker Peder Strand til DN.no.

- Skambud
DnB Nor-analytiker Frank Maaø har tidligere sagt til Dagensit.no at han mener budet hadde vært mer rimelig fra en private equity-aktør, men en industriell aktør med klare synergier bør kunne bla opp mer.

- Det er jo et skambud på Tandberg, har han sagt.

Se videointervju med Cisco-sjefen om Tandberg:

Les mer om Tandberg-budet:

Byr 17 mrd. for Tandberg

«Million-kinderegg» kan ryke for Tandberg-sjefen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.