2. februar i år annullerte indisk høyesterett overraskende alle Telenors mobillisenser i landet. Usikkerheten har vært stor siden den gang, og klokken har tikket frem mot førstkommende fredag. 31. august var nemlig den opprinnelige fristen for å gjennomføre ny auksjon. Mandag skriver imidlertid Bloomberg at lisensene først skal auksjoneres ut på nytt 12. november.

12. november kan Telenor dermed vinne tilbake lisensene de har investert milliarder av kroner i.

Posisjonere seg
Telenor opplyser i en melding at de har merket seg at perioden er blitt forlenget. Informasjonsmemorandumet som inneholder betingelsene for auksjonen er også kunngjort, og Telenor opplyser i meldingen at de vil studere det nøye for å posisjonere seg i forhold til auksjonen.

- Vi må se helheten i dette før vi kan gjøre oss opp en mening, og nå skal vi vurdere dokumentet grundig, sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor-Asia til DN.no.

Forventer ingen overraskelser
Det har lenge vært klart at det ikke har vært mulig å gjennomføre auksjonen i tråd med den opprinnelige fristen. Årsaken er at det har vært uklarhet omkring betingelsene for den nye auksjonen. Myndighetene har imidlertid klargjort de viktigste.

Les også: Telenor: - Et steg i riktig retning

«Telenor har tidligere uttalt at indiske myndigheter måtte endre de foreslåtte betingelsene knyttet til utrullingskrav, tilgjengelig spektrum, betalingsbetingelser og startpris for at vi skal være i stand til å kunne delta i en kommende auksjon. Gjennom ulike rapporter i indisk media forstår vi at indiske myndigheter har tatt steg i positiv retning på alle av disse områdene», uttalte Telenor-ledelsen så sent som 13.august.

Telenor-analytiker Espen Torgersen i Carnegie skal nå se nærmere på informasjonsmemorandumet.

- De viktigste betingelsene er allerede kommunisert fra myndighetene, så vi forventer ingen store overraskelser i memorandumet, sier Torgersen til DN.no.

Han forventer at Telenor vil by på 8 lisenser. Selskapet hadde opprinnelig 12 lisenser.

Kan drive frem til 18. januar
Telenor har gjentatte ganger bedt om at auksjonen blir gjennomført så raskt som mulig.

Retten ber nå den indiske regjeringen om å gjennomføre spektrumprosessen innen 11. januar 2013. Det melder TDN Finans, og viser til Bloomberg.

Telenor har, i likhet med de andre selskapene som ble rammet da Høyesterett totalt kansellerte 122 lisenser, fått drive videre til nå, og retten opplyser nå at selskapene kan fortsette frem til 18. januar.

- Vi merker oss også at de har gitt oss retten til å drive videre til 18. januar, sier Mandelid.



Les også:
Uninor-utsettelse var ventet for Telenor
Telenor får ja til skilsmisse

Telenor krever skilsmisse gjennom åpen auksjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.