- Vi ser at den gjennomsnittlige nordmannen bruker omtrent 30 prosent av hverdagen sin på nettbrettet. Vi mener at det er viktig å være en del av denne utviklingen, sier teknologidirektør Børge Hansen i Microsoft Norge.

I dag lanserte Microsoft nettbrettene Surface 2 og Surface Pro 2 samtidig over nesten hele verden. Begge nettbrettene er utstyrt med det nye operativsystemet Windows 8.1 og hele Office-pakken med blant annet Word. Videre er Surface 2 drevet av en NVIDIA Tegra 4-prosessor, som gjør nettbrettet raskere enn sin forgjenger.

Nye tastatur
De nye nettbrettene kommer utstyrt med tastatur i dekselet. Microsoft er de første som lanserer en slik løsning. Flere amerikanske medier mener at denne løsningen gjør at de nye Surface-brettene er godt tilpasset jobbruk, og at nettbrettene får flere av funksjonene til en vanlig PC.

- Denne teknologien der flere enheter møtes, tror vi det vil bli mer av i fremtiden, sier Hansen.

Nettbrettet har også en innebygget støtte som gjør at nettbrettet står på egenhånd.

- Vi har sett at dette er noe mange har ønsket seg og derfor mente vi at dette var riktig å bygge inn i enheten, sier Hansen til DN.no.

Skepsis til salg
I dag har tre av av nettberettprodusentene lanseringer: Nokia, Microsoft og Apple lanserer alle neste generasjon i sine nettbrettserier. Men Surface-brettene er de eneste som blir umiddelbart tilgjengelige i butikk. Årsaken er at de nye brettene har vært tilgjengelig i deler av markedet i USA i en måned allerede.

- Vi tenker mest på oss selv og er ikke så opptatt av hva de andre gjør, sier kommunikasjonssjef Christine Korme i Microsoft Norge.

Surface-serien har tidligere opplevd sviktende salg i USA, og flere er skeptiske til om de nye nettbrettene vil kunne rette opp i dette, skriver Cnet. Microsofts nettbrett har imidlertid solgt godt i Norge og Microsoft sier at de har stor tro på at nettbrettet kommer til å selge godt fremover mot jul.

Det er fortsatt ikke klart når nye Ipad og Ipad Mini, som trolig lanseres i kveld, vil bli tilgjengelige i Norge.

Les også:
I morgen kommer juletipsene fra Apple
Microsoft vil kjøpe din Ipad
Aksjonærer saksøker Microsoft (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.