- Fondet har sine største andeler i indeksnære verdipapirer, og det er dermed naturlig at fondet deltar i alle børsnoteringer av en viss størrelse i de markedene fondet er tungt inne i, sier Yngve Slyngstad, sjef for Norges Bank Investment Management (NBIM) til Aftenposten.no.

Står neppe utenfor
Slyngstad ønsker ikke å kommentere enkeltbeslutninger eller å avsløre konkrete, fremtidige beslutninger. Men fondet er utformet slik at det neppe kan stå utenfor en børsnotering av Facebooks størrelse, som er svært nært forestående.

Facebook skal i neste uke presentere selskapet for fremtidige investorer i forbindelse med den kommende børsnoteringen i USA, ifølge The Wall Street Journal.

Kan bli rekord
Det sosiale nettverket prises sannsynligvis til rundt 96 milliarder dollar, rundt 550 milliarder kroner.

Prissettingen sender det sosiale nettverket på god vei til å bli det mest verdifulle amerikanske internettselskapet ved en børsnotering.

Det vil overstige Googles verdivurdering, som var på 23 milliarder dollar da de gikk på børs i 2004. Det ville også plassere Facebook like bak markedsverdien til Amazon.com, og foran andre store teknologiselskaper som Hewlett-Packard.

Les også:
Høy pris på Facebook før børsnotering
Facebook kjøper populær foto-app
Facebook blir FB
Facebook kjøper AOL-patenter
Voksesmerter for Facebook
Facebook fører til boligmangel
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.