I går skjøt Twitter-aksjen fart etter børsnoteringen på teknologibørsen. Da siste handel var gjennomført sto aksjen med en pris på 44,10 dollar. Noe som er 73 prosent høyere enn den ventede prisen på 26 dollar, eller 155 kroner. Twitter hentet dermed inn 1,8 milliarder dollar på børsnoteringen. Nesten dobbelt så mye som det selskapet meldte om i tiden før noteringen.

I dag åpnet aksjen på en pris på 42,65 dollar, ned fem prosent.

- Pengene skal vi bruke til videreutvikling av selskapet, og satse på ekspansjon, sa Twitter-sjef Dick Costolo igår.

Avkjøling
I dag venter ivestorene på å se om aksjen vil møte forventningene, etter gårsdagens eventyrlige vekst, skriver Marketwatch.

Selskapet Wedbush Securities signaliserte at de regnet med at aksjen ville handles for rundt 37 dollar, eller 222 kroner i dag, fortsetter det amerikanske nettstedet.

I forkant av børsnoteringen satte Twitter først aksjeprisen til mellom 17-20 dollar, før de justerte den opp til 26 dollar. Med økningen igår er prisingen av Twitter-aksjen høyere enn den Facebook hadde da de gikk på børs i mai ifjor.

Går med underskudd
En børskurs på 26 dollar per aksje priser selskapet til 12,4 ganger den omsetningen selskapet forventer neste år på 1,14 milliarder dollar. Det er høyere enn prisingen da konkurrentene Facebook og LinkedIn gikk på børs, skriver Bloomberg.

Ifølge Twitter har de 230 millioner brukere i hele verden, en selskapet går fortsatt med underskudd, viser tallene fra den siste kvartalsrapporten.

Igår sank både LinkedIn og Facebooks aksjer noe i kjølvannet av Twitterlanseringen.

Les også:
Twitter-gründer får ingenting
Pangstart for Twitter
Facebook og Linkedin knuser markedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.