Musikktjenesten Sony Music Unlimited lanseres denne uken i de nordiske landene. Tjenesten kan sammenlignes med de etablerte musikktjenestene Wimp og Spotify som mange nordmenn allerede kjenner. Begge de etablerte tjenestene tar 99 kroner per måned for et komplett abonnement, mens Sony velger å gå inn en tier lavere, på 89 kroner per måned.

Inkludert i tjenesten er fritt valg i en enorm musikkatalog med over 12 millioner sanger. Sangene spilles av direkte på en Sony tv, telefon, spillkonsoll eller annet støttet utstyr ved hjelp av såkalt strømming (streaming). Ved strømming spilles musikken av direkte fra internett, men lagres ikke permanent på enheten som spiller.

I tillegg til å gå inn med et litt lavere prispunkt garanterer Sony at tjenesten skal fungere mot alle deres produktgrupper som er aktuelle. Man får tilgang til Music Unlimited på Bravia tv-er, Playstation 3, Playstation Vita og Xperia smarttelefoner.

Det skal sies at tjenesten er noe mindre funksjonsrik enn både Wimp og Spotify, men for mange brukere, spesielt de med huset fullt av Sony-produkter, vil tjenesten være attraktiv.

Minner i skyen
Sony har også avduket en ny serie tjenester for organisering og lagring av digitalt innhold som bilder og video. Tjenestene har fått fellesbetegnelsen Playmemories og består av en nettbasert lagringsplass, et program for å organisere bilder og videoer på pc-en hjemme og et program for å redigere bilder og video.

Tanken er at systemet automatisk skal samle alt innhold man lager på ett sted, enten man bruker en smarttelefon, et kamera eller en pc til å lage det. Systemet inneholder også detaljerte funksjoner for deling med personvern og sikkerhet i fokus.

Playmemories fungerer også mot ulike typer av Sony-produkter til hjemmebruk. Foreløpig lanseres tjenesten bare i England, Frankrike og Tyskland, men forhåpentlig for norske Sony-kunder vil tjenesten også komme hit om noen måneder.

Les også:
USA får 4G-forsprang
Verdens tynneste smarttelefon
App-feberen raser i bilbransjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.