I løpet av årets første halvår har Forbrukerrådet mottatt over 800 klager på telecomselskapene. Av disse var 164 på Norges største telecomselskap, Telenor. Netcom fulgte ikke langt bak med 154 klagesaker mot seg.

- De aller fleste klager til Telenor blir løst av vår egen kundeservice. Generelt sett har vi svært, svært lav klageprosent i forhold til både antall kunder og antall fakturaer som blir sendt ut, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Han kjenner seg ikke igjen i at selskapet ligger på klagetoppen.

Klager på mobilenheter
- De fleste sakene som kommer fra Forbrukerrådet er klager på mobilenheter. Vi skulle gjerne sett hva som ligger av saker i Forbrukerrådets tall, sier Krokan.

Han poengterer at antallet klager på Telenor er svært lav med tanke på hvor mange kunder selskapet har.

Også Telenors digital tv-selskap Canal Digital er på toppen av listen blant tv-selskapene med 633 klager i løpet av årets første seks måneder.

- Vi får veldig sjelden saker oversendt fra Forbrukerrådet. Det vil si en sak hvor de har registrert en klagesak, og vil prøve å få oss til å bli enig med kunden, sier Krokan.

Ser forbedring
- Vi har sett at resultatene fra telecom-selskapene har blitt bedre i løpet av de siste årene, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.

Hun har blant annet sett at selskapene er mer bevisst på problemer rundt roaming, og priser i utlandet.

Generelt er antallet klagesaker Forbrukerrådet har mottatt ned med 20 prosent fra første halvår i fjor, men dette kan skyldes at klagesystemet har hatt tekniske problemer.

- I løpet av første halvår har vi til sammen mottatt 1057 henvendelser om Telenor, men alle disse er ikke klager, sier Flønes.

Les også:
- Mobilregningene vil bli høyere
iPhone 5S blir mangelvare
- Oppriktig bekymret for at vi får et sparesjokk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.