De amerikanske børsene holdt seg under streken store deler av torsdagen, men både Dow Jones og Nasdaq hentet seg over i positivt terreng sent på dag.

Børsene fikk drahjelp av teknologi- og detaljhandelsektoren.

Markedene var ellers preget av blandede signaler fra både makrotall og selskaper denne dagen.

Uklar sikt
Transportselskapet Fedex oppfattes å være en rettesnor for hvordan den globale økonomien utvikler seg, og derfor hadde nok markedsaktørene håpet at selskapets førstekvartalsresultater skulle være noe bedre.

Fedex leverte resultater på 1,20 dollar per aksje, såvidt under forventningene. Rapporten reflekterer imidlertid at selskapet mener utviklingen globalt er usikker og vanskelig å tyde, skriver CNN.Money.

Selskapet skriver i rapporten at de venter moderat vekst i den globale økonomien. Samtidig melder det at det skal kutte 1.700 jobber, og stenge rundt. 100 kontorer i arbeidet med å rendyrke to selskapsdivisjoner.

Utviklingen i Fedex er en viktig pekepinn på hvordan verdensøkonomien utvikler seg, både fordi selskapet er så stort og fordi det har virksomhet over hele verden.

Fedex-aksjen falt 3,8 prosent.

Boeing meldte på sin side at flyindustrien skal ansette 460.000 piloter og 600.000 ansatte de neste 20 årene for å møte økt etterspørsel.

Boeing-aksjen falt 0,2 prosent.

Fall for andre måned
Det var knyttet spenning til indeksen som logger produksjonsaktiviteten i Philadelphia-regionen, målt ved Philadelphia Fed-indeksen. Indeksen ble offentliggjort klokken 16, og bidro til å tynge børsene.

Philadelphia Federal Reserve Banks Indeks steg til minus 0,7 i september fra minus 7,7 måneden før.

Ifølge Bloomberg News var det ventet en indeks på pluss 0,5.

Positiv jobboverraskelse
Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt med 3.000 personer til 450.000 personer pr 11. september, mot ventet 459.000 personer.

Viktig tale fra finansministeren
Finansminister Timothy Geithner talte i dag til Kongressen om valutapolitikk, og la stor vekt på den undervurderte kinesiske valutaen.

Administrasjonen fikk skarp kritikk fra begge partier for å vise lite handlekraft.

- Det er ingen tvil om at Kina manipulerer valutaen for å støtte kinesisk eksport. Det eneste spørsmålet er hvorfor administrasjonen beskytter Kina gjennom å vegre seg for å kalle dem en valutamanipulator, sa senator Richard C. Shelby fra Alabama, som blant annet representerer Republikanerne i bankkomiteen.

Han gikk langt i å påstå at administrasjonens feighet gjør det mulig for Kina å fortsette å holde valutaen kunstig lav.

Les: - Kina gjør som de vil

Knalltall fra Oracle
Etter stengetid slapp it-selskapet Oracle kvartalstall som var bedre enn ventet. I første kvartal fikk selskapet et resultat per aksje (eps) på 0,42 dollar, mens det var ventet et resultat på 0,36 dollar.

Omsetningen i denne perioden endte på 7,5 milliarder dollar, mens analytikerne hadde ventet en omsetning på 7,3 milliarder dollar. Ifølge Marketwatch økte omsetningen med 48 prosent.

Oracle- aksjen endte ned 1,5 i ordinær handel, men i etterhandelen hadde aksjen steget 2,8 prosent (kl. 20.20 norsk tid).

Les mer: Oracle overrasket stort

Også Research In Motion (RIM), produsenten av Blackberry, leverte bedre tall enn ventet etter stengetid. Ifølge Marketwatch steg resultatet med 68 prosent. Aksjen steg 2,1 prosent i ordinær handel, og 3,2 etter stengetid.

Les mer: Overrasket spekulanter

Indeksene ved stengetid:


Les også: <b>Går short i Blackberry</b>

<b>- Kan skape en halv million jobber</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.