Meglerhusene mener at sammenslåingen Telenor og TeliaSoneras danske virksomheter er positivt for begge selskapene, men at fordelen trekker noe i favør av TeliaSonera, viser oppdateringer fra meglerhusene onsdag.

Tror på godkjenning

Fondsfinans skrivet at gitt den vanskelige situasjonen i det danske markedet - med lav vekst, lave marginer og lav avstigning - vil myndighetene godkjenne sammenslåingen.

Dette synet støttes av Pareto Securities, som i tillegg trekker frem at en slik avgjørelse vil være konsistent med lignende saker i Irland og Tyskland.

42 prosent

Dersom transaksjonen gjennomføres vil Telenor/TeliaSonera ha en markedsandel på 42 prosent, TDC 37 prosent, mens mobiloperatøren 3 vil ha 13 prosent, skriver Pareto.

Handelsbanken trekker imidlertid frem at EU-kommisjonen kan komme til å uttrykke bekymring for at TDC og Telenor/TeliaSonera blir for store sammenliknet med den tredje største konkurrenten - 3.

Må godkjennes

Telenor opplyser til TDN Finans at sammenslåingen må godkjennes av relevante EU-myndigheter og prosessen med å få godkjennelse starter nå. Prosessen ventes å bli sluttført i løpet av 2015.

- Vi kan ikke gi noen kommentarer utover det, skriver Telenor en epost til TDN Finans.

Mest positivt for TeliaSonera

Pareto Securities venter at avtalen vil være innvannende for begge selskapene, men at denne vil være mest positiv for TeliaSonera.

Analytikerne i Pareto mener imidlertid at TDC tjener mest på sammenslåingen ettersom selskapet er markedsleder og vil derfor tjene mest på redusert konkurranse. TDC har også en større andel av sine inntekter i Danmark. Dette synet deles av Handelsbanken.

DNB Markets mener effekten av sammenslåingen vil øke verdsettelsen med 1,5 kroner pr aksje for Telenor og 0,5 svenske kroner pr aksje for TeliaSonera, som utgjør en økning på rundt én prosent for begge selskapene.

Pareto Securities mener på sin side at sammenslåingen vil utgjøre en økning på 1,2 kroner pr aksje for Telenor og 0,7 svenske kroner pr aksje for TeliaSonera.

Fondsfinans mener at en sammenslåing vil styrke sentimentet for telekomsektoren i Norden, med ytterligere potensiale for sammenslåinger i Sverige, og i Norge dersom sammenslåingen av Tele2 og TeliaSonera skulle ikke bli godkjent.

Les også:
- Da kan det være ute med oss
- Vi ligger an til budkamper om normale familieboliger
Tolvte måned på rad med boligprisoppgang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.