Onsdag morgen ble det kjent at telekomkjempene Telenor og svenskfinske TeliaSonera slår sammen sine danske virksomheter.

Telenor har noe høyere marginer enn Teliasonera i Danmark. Dette kunne tilsi en annen en 50 prosents fordeling i jv'et, men dette kompenseres av en skatteeiendel fra Teliasonera, sier finansdirektør Richard Olav Aa i Telenors under selskapets telefonkonferanse i forbindelse med sammenslåingen.

- Telenor har noe høyere marginer enn TeliaSonera i Danmark, dette kompenseres for gjennom at TeliaSonera bidrar med en skatteeiendel, sier Aa.

Telenor og TeliaSonera har besluttet å ikke gi noen detaljer rundt skatte-eiendelen.

- La meg si det slik, vi har skattetap vi tar med inn i jv'et. Betinget på hvordan vi lykkes med dette vil dette kunne gi en positiv innvirkning på kontantstrømmen fremover, sier finansdirektør Christian Luiga i TeliaSonera.

Les også:
USA i dag: EU anklager USA for avtalebrudd
Disse får en skattelette på en tusenlapp i måneden
Asia i dag: Børsrally underveis i Asia – skimter fordobling i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.