En av de to brødrene som fransk politi jakter på etter terrorangrepet i Paris, fikk terroropplæring av al-Qaida i Jemen i 2011, sier en amerikansk tjenestemann til New York Times.

Said Kouachi, den eldste av de to brødrene, var i Jemen i noen måneder, der han fikk opplæring i bruk av håndvåpen, skyting og andre militære ferdigheter som han onsdag viste at han behersket.

Både amerikansk og fransk etterretning var oppmerksom på de to brødrene og hadde holdt dem under oppsikt i årevis. Begge sto på USAs database over personer som ikke får fly på amerikanske fly, ifølge en amerikansk etterretningskilde.

Kouachi var i Jemen på et tidspunkt da mange andre muslimske menn i Vesten ble inspirert av den amerikanskfødte al-Qaida-lederen Anwar al-Awlaki, som ble drept av en amerikansk drone i Jemen.

Den yngste broren Chérif kom i fransk etterretnings søkelys for ti år siden. Han ble dømt til tre års fengsel for å ha vært aktiv i et nettverk som skaffet rekrutter til al-Qaida, og ble selv arrestert da han ville reise til Irak i 2005.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  - Gjennomført av gale mennesker

 

Google vil sponse millionopplag av Charlie Hebdo

 
Michelet uenig i at norske medier har vært feige