Statoil og Eni er blant selskapene som planlegger å bore et rekordstort antall brønner på norsk sokkel i år.

Så langt, har hellet uteblitt, skriver Bloomberg News.

Det er ikke påvist olje eller gass i noen av de fire brønnene som er boret i Barentshavet og Norskehavet i år. I tillegg er det boret to tørre brønner i Nordsjøen. Det er den verste starten på året Norge har hatt siden oljealderen begynte i 1966, ifølge offentlig statistikk.

Ekstremt viktig
Toppsjef Helge Lund i Statoil sier at bransjen fortsatt ikke har "knukket koden" i Barentshavet, som er blant de nyeste leteområdene.

- Barentshavet er ekstremt viktig for den norske oljeproduksjonen, gitt at de modne områdene opplever et ekstremt fall. Hver eneste tørre brønn er et steg tilbake, men vi må fortsette å forsøke der det fortsatt er noe dersom vi skal opprettholde produksjonen så lenge som mulig, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor til Bloomberg.

- Det er skuffende at vi ikke har sett resultater ennå. Norge er viktig for oljemarkedet fordi vi eksporterer mye av oljen vi produserer, ikke minst fordi vi har en stabil politisk situasjon, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea til Bloomberg.

Les også: Brukte mindre på sokkelen

Her er oljeprisens smertegrense

Starter opp dypvannsboring i USA

- Oljeprisen kan dobles til 200 dollar

- Bristepunktet for hva verden tåler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.