Tekstilgiganten kan skilte med et driftsresultat på 1,1 milliarder kroner for 2012. Det er en økning på over 200 millioner kroner fra året før. Størstedelen av forbedringen kom fra økt salg i Norge og Sverige.

Varner-gruppen, som blant annet eier kleskjedene Cubus, Dressmann, Carlings og Bik Bok er Norges største tekstilkonsern. De er også et av Nord-Europas største, og har butikker i flere europeiske land.

Størst og best
I løpet av dette årets fem første måneder var det 76 konkurser i bransjen – 41 prosent flere enn i fjor. Klesbutikkene topper med det konkursstatistikken innen detaljhandel.

Det er likevel fra Norge Varner-gruppen har hentet inn størstedelen av inntektene. Klessalget deres i Norge har økt med over 300 millioner kroner.

I fjor sto Varner-gruppen for 18,4 prosent av alle solgte klær i Norge, og de ønsker å ta enda større markedsandeler i 2013. Hovedsatsingen fremover skal likevel være mot utenlandske markeder, fremgår det av årsregnskapet.

Skal satse utover
- Vi er allerede store i Sverige, men ser fortsatt et stort vekstpotensial der. Det samme gjelder i Finland, sa styrelder i konsernet, Marius Varner, til DN i fjor.

I Sverige har salget økt med 125 millioner, og gruppen håver med det inn 2,9 milliarder kroner. Virksomhetene i Sverige er med dette store bidragsytere til resultatet.

Varner-gruppen har også åpnet 26 nye butikker i Finland. De har nå 123 butikker i landet, og dette ga en inntekt på 644 millioner kroner i fjor. Det er en økning på 20 millioner fra året før.

Stille i Europa
Gode resultater i Norden til tross, Varner-gruppen har kuttet flere av sine virksomheter i Europa, og har måttet legge ned butikker i de landene med minst inntjening. Disse landene er Danmark, Tyskland, Island og Latvia, som står for kun 2,4 prosent av inntjeningen.

- På sikt ønsker å vokse mer også utenfor Norden, har Varner tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.

Vekstmulighetene i det norske markedet er begrenset, og målet for fremtiden er å vokse uteover landets grenser, kommer det frem i årsregnskapet.



Les også:
<b>Stordalen blir igjen kjøpesenter-konge</b>
<b>Surfer godt på selvrealiseringsbølgen</b>
<b>Måtte utsette bonusutbetalingene</b>

Mest lest på Dn.no i dag:
<b>Smart Club går i graven med rekordtap</b>
- Risikerer å bli lat og miste sulten
Rec blir delt i to
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.