- Jeg har ikke fått kontakt med Tommy Sharif etter at han slapp ut av fengselet, selv om jeg har gitt beskjed via forsvaren hans. Jeg mener at det er sannsynlig at Sharif holder opplysninger og aktiva unna bobehandlingen, noe som kan være bounndragelse og dermed straffbart, sier bostyrer Christian Lundin til DN.no.

Han er bostyrer etter konkursene i de ni selskapene til den tidligere dekkongen fra Romerike. Kravene fra kreditorene er på rundt 100 millioner kroner, men foruten salget av dekksentereiedommen ved Skedsmokorset til 74 millioner kroner er det nesten ikke verdier i boene.

Utlegg i eiendeler

- Politiet har tatt telefonen hans, så flere av oss har problemer med å få kontakt med ham, sier Tommy Sharifs forsvarer John Christian Elden.

DNB og skattemyndighetene er blant kreditorene og har meldt inn krav på 12 millioner. Bostyrer Lundin har krevd å få tilbakebetalt syv millioner kroner, penger han hevder Tommy Sharif har tappet fra selskapene. DN har tidligere skrevet at Sharif fikk frist til begynnelsen av denne uken med  å betale tilbake pengene, ellers risikerer Sharif personlig konkurs.

- Det er foreløpig ikke aktuelt å slå ham personlig konkurs, men vi vil ta utlegg i ting vi mener at han eier. Problemet er at han ikke er registrert med så mange eiendeler, forteller bostyrer Lundin.

Nekter straffskyld

Tirsdag i forrige uke ble Tommy Sharif pågrepet og siktet for grov bounndragelse, noe som har en strafferamme på seks år i fengsel. Også Sharifs bror er pågrepet, siktet for heleri, etter et pengefunn under politiets ransakinger. Begge nekter straffskyld.

Innen mandag denne uken skulle Tommy Sharif bistå konkursboene med å fremskaffe en forsvunnet server og datamaskiner som inneholder regnskapsinformasjon. Disse er forsvunnet fra den tidligere dekksentereiendommen på Skedsmokorset.

Ser an over helgen

- Datamaskiner og serveren har ikke dukket opp, selv om retten påla Tommy Sharif en frist til mandag denne uken med å fremskaffe disse. Nå vil jeg se an til over helgen, og retten kan beslutte at han må møte hos meg for å gi opplysninger under bobehandlingen. Det er straffbart ikke å medvirke til å legge frem informasjon til et konkursbo, sier bostyrer Christian Lundin.

- Hvis det er papirer eller servere der som bostyrer har rett på, er jeg sikker på at han vil få dem. Samtidig er jeg sikker på at de ikke er igjen noe sted Sharif disponerer etter at politiet har gjennomsøkt dem, sier forsvarer John Christian Elden.

Kan ikke reise utenlands

Bostyrer Lundin har gjort Tommy Sharif oppmerksom på at Sharif ikke kan reise ut av Norge uten rettens samstykke, ettersom den tidligere dekkongens selskaper er under konkursbehandling.

Ifølge forsvarer Elden har politiet på Romerike ikke bedt om nye avhør av klienten hans.

- Saken ser ut til å stå på stedet hvil etter at politiet fant ut at det ikke var slikt alvor at de ville begjære fengsling. Han samarbeider fullt ut og mener det ikke foreligger en straffbar forfordeling, sier John Christian Elden.

DN fikk fredag ikke svar på henvendelser til Tommy Sharif.

Les også på DN.no:

Kina kutter renten

Kutt-generalen overtar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se på DN TV: Stor test av de beste taxfree-vinene

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: