På vei til å møte Handelsbankens kommunikasjonsdirektør treffer DN.no på advokat John Christian Elden i heisen. Advokaten representerer Acta-gründer Ingebrigtsens kone, Ingrid Ottesen, som også er part i søksmålet mot Handelsbanken.

Elden har gått i skytteltrafikk mellom Handelsbankens kontorer og lokalene til advokatfirmaet Helliesen Kvernberg mesteparten av tirsdagen. Mellom de to kontorene er det kun en heistur på åtte etasjer og rundt 150 skritt. Likevel er avstanden mellom partene såpass stor at prosessen trekker ut i tid.

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen og hans kone har saksøkt Handelsbanken for 424 millioner kroner for det de betegner som uaktsom rådgiving. De mener banken har skodd seg på koaset som rådet da Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel i juni 2008.

Hektisk aktivitet
- Det er en konstruktiv dialog mellom partene og vi har løpende samtaler med mål om å finne en løsning som er god for alle parter, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken. Midt oppe i de hektiske samtalene tar han seg tid til å snakke med DN.no i Handelsbankens moderne lokaler midt i smørøyet av Stavanger. Og budskapet er som tidligere: - Det er ingen avkl#229 foreløpig.

Forbi ham går Handelsbankens prosessfullmektig advokat Christian Galtung og prater sak i mobiltelefonen, og kort tid etter kommmer banksjef Terje Lind gående - intenst engasjert med sin telefon til øret.

- Vi er i Stavanger for å finne en løsning, forklarer Sæthre.

- Det er en løsningsorientert, god tone mellom partene. Det gir håp om løsning, bedyrer han.

Men Sæthre gjentar at banken mener de ikke har gjort noe erstatningsbetingende i sin rådgiving av ekteparet. Likevel er banken opptatt av å finne en løsning slik at man slipper årevis med rettssaker og usikkerhet rundt hva det endelige utfallet blir. Banken har sikret seg pant i ekteparets eiendommer, både i Spania og i Norge og ønsker således å få ryddet opp i engasjementet.

- Alt ligger på bordet nå, sier Sæthre om hvilken tautrekking som foregår mellom partene.

- Er det viktig for ekteparet å beholde huset sitt?

- Det får du spørre dem om, svarer kommunikasjonsdirektøren.

Egentlig skulle rettssaken ekteparet har anlagt mot Handelsbanken startet i Stavanger tingrett mandag. Men øyeblikkelig etter at retten var satt, tok advokat Bjørn Stordrange ordet og ba om en 30 minutter utsettelse. Stordrange tok nylig over saken for Fred Ingebrigtsen og hans selskap Spring Holding. Stordrange representerer også Acta-gründeren i straffesaken der Økokrim nylig tok ut tiltale mot syv personer for brudd på innsidebestemmelsene i verdipapirhandelloven.

Siden klokken 9.05 mandag morgen har ikke retten blitt satt igjen. Partene ga mandag seg selv en frist om at de måtte komme til en utenomrettslig løsning i dag for å unngå rettssak. Hvis ikke saken kan forlikes innen onsdag morgen, blir det hovedforhandlinger med vitneførsel i tingretten.

DN.no er i Stavanger og gir deg jevnlig oppdatering om hvorvidt det ender med forlik eller full rettsrunde.

Les også: - 50/50-sjanse for løsning

<b>Ingebrigtsen og Handelsbanken enige om forliksskisse</b>

<b>Ingebrigtsen kan miste hus og hjem</b>

<b>- De burde saksøkt meg</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.