Det harde møtet med asfalten fikk mange legger til å stivne under Sentrumsløpet i Oslo lørdag. Statoil-sjef Helge Lund var en av dem som slet med såre bein etter gjennomført løp.

- Jeg løper mest i skogen til vanlig, og 10 kilometer på asfalt blir noe helt annet. Det er vanskelig på asfalten, beina stivner fortere, sa Lund til DN Aktiv etter å ha løpt Sentrumsløpet på 44:44.

 

- Vær tålmodig
Vebjørn Rodal oppfordrer asfaltløpere til å være tålmodige på våren.

- Mange har ikke tilgang på godt skogsterreng å løpe i, mens andre ønsker å komme i form til et løp som går på asfaltunderlag. Uansett bør man være tålmodig og vente med de tøffeste øktene, sier han til DN Aktiv.

15 minutter nok
Den olympiske mesteren på 800-meter sier 15 minutters økter er nok i starten. Asfalten er nådeløs.

- Ta deg tid til en gradvis tilnærming. Øk forsiktig, sier han og legger til at skovalget har mye å si og at man bør bruke god tid på å finne rett sko.

 

Trønderen mener også man bør variere underlaget.

- Det er ofte gress- eller grusflekker i nærheten. Løp litt der også for variasjonens skyld.

- Vent med intervaller
Folk som er vant med ski og sykkel får det ofte ekstra tøft på det harde underlaget.

- Unngå intervalltrening i starten. Det kan man gjennomføre på mykt underlag, tipser Vebjørn Rodal.

Hoppetau og tåhev
Enkle styrkeøvelser for leggene gjør tilnærmingen lettere. To av de mest virkningsfulle mener 38-åringen er tåhev og hoppe tau.

- Å bruke hoppetau er bra, spesielt for ankelen. Øvelsen kan utføres på asfalt, men også her bør man føle på hva leggene tåler. Tåhev er også virkningsfullt, sier Rodal.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slakter nordmenns løpeteknikk</b>

<b>- Løping brenner flest kalorier</b>

<b>- Bare tull med rådyre løpesko</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv klubb