Til vinteren skal turløpene som inngår i konkurransen Ski Classics direktesendes i over ti land. I tillegg til Norden overføres tv-bildene også til land som Hellas og Mexico.

- Det blir nok eksotiske innslag for disse landene, sier daglig leder i Birkebeinerrennet Rune Bergsodden til DN Aktiv.

Nytt omdømme
Han mener at storsatsingen på å direktesende de tradisjonsrike turrennene i Europa til mange land vil gi langløp et løft, samt gi hans eget arrangement et "nytt omdømme".

- Birken er jo nærmest blitt et skjellsord, og stigmatisert i enkelte forum. Noen ønsker å distansere seg fra rennet, siden de ikke vil assosieres med heseblesende løpere med tunga nede på lårene. Det er ikke slik vi er, sier Bergsodden, til DN Aktiv.

- Det er kjempeviktig med TV-produksjon fra rennet, og dette vil være med på å vise det folkelivet vi har, og hva vi står for.

Bergsodden hevder det blir en mer omfattende produksjon fra Birken i år enn før.

- Mye av Vasaloppets suksess og oppslutning skyldes nok 20 år med full tv-sending fra rennet. Jeg tror det kun er Melodi Grand Prix som samler flere svenske seere, og det sier litt.

Starter til helgen
Første renn i Ski Classics, Jizerská Padesátka, arrangeres kommende helg. Der stiller mange gode løpere, blant annet Jerry Ahrlin, Anders Aukland, Oskar Svärd, Jörgen Brink, Thomas Alsgaard, Daniel Tynell, Susanne Nyström, Sandra Hansson, Sara Svendsen og Jenny Hansson.

Ski Classics blir tv-overført i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Hellas, Ungarn, Kroatia, Frankrike, Canada, Kazakhstan, Tsjekkia og Mexico.

Samtlige renn sendes på TV2 og Johan Kaggestad er hovedkommentator sammen med Jørn Sundby.

Les også: Råkjøret som får deg i toppform

Derfor vraker han Birken

Anbefaler beinharde testrenn

Lover rask formstigning på 7 uker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.