- Det er jo et mosjonsløp, sier Dæhlie til DN.

– Jeg ga meg på topp. I min tid på landslaget var Birkebeineren et banneord. Du tapte all status og prestisje hvis du ga deg til å gå mosjonsrenn med sekk. Nå har det snudd. De beste er med, og arrangementene er blitt bedre, sier skikongen.

- Skal nye turen
Han skal være ledsager for kenyanske Philip Boit.

- Jeg skal nyte turen over fjellet, og gå like raskt som herr Boit. Det tror jeg fort blir et sted mellom fire og fem timer.

Bjørn Dæhlie tror langrennsinteressen blant folk var like stor mens han var på topp under OL på Lillehammer i 1994 som i dag

- Langrenn bare kos
- Den store forskjellen er at 50-åringene har begynt å trene hardt. Jeg tror grunnen er at folk er mer opplyste om hvor viktig dette er. Da er langrenn blant de beste måtene å trene på for dem litt opp i årene. Sykler du, kan du gå på trynet og brekke nakken. Løper du, går knærne. Langrenn er bare kos, nesten ingen skader og du kan holde på til du er 80.

Selv prøver han å få trent fire ganger i uken.

– Jeg må jo ut og mosjonere. Teknikken sitter vel ennå, og jeg har ikke investert i dyrt utstyr. Som gammel Fischer-løper drypper det et skipar på meg nå og da, sier Bjørn Dæhlie.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<a href="http://www.dn.no/dnaktiv/">- Ingen sympati med østlendinger og trøndere</a>

Slik unngår du den klassiske Birken-fella

Gikk 90 km på én sjokolade (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.