Hun har gjennom egen forskning sett hvordan det hun kaller ”skrapprodukter” vinner frem og ødelegger helsen til stadig yngre. Fedmebølgen har gått så langt at flere og flere mødre utvikler diabetes, og nå forsker Ingul på hvordan dette kan spores allerede hos fostre.

- Går i fella
- Dagens ungdom er fanget i en fett- og sukkerfelle. De blir møtt av søte og salte billigvarer over alt. Alternativene er få, og dessverre dyre, sier Ingul.

Nå vil hun trappe opp kampen mot den usunne ferdigmaten, gjennom ”Rocka Mat” som lanseres i Trondheim fredag. Det innebærer at sunne ferdigprodukter - både mat og drikke – blir tilgjengelig i utvalgte butikker.

- Vi tar dette steg for steg, men håper dette blir så populært at vi kan utvide også utenfor Trøndelag, sier Charlotte Bjørk Ingul, som eier konseptet sammen med NTNU-kollega Ulrik Wisløff.

- Det haster å få alle gode krefter med på å bekjempe fastfood, sukkerbomber og andre produkter som får ungdomsfedmen til å ese ut mer og mer, sier Ingul.

Les også: Knusende dom over lavkarbo

Usunn mat på idrettsbaner
Hun er også veldig kritisk til maten som tilbys barn og unge på idrettsarrangementer

- Det er jo helt utrolig at det eneste man kan få på en idrettsarena er pølser, brus, fete kaker, sjokolade og andre sukkerbomber. Her har idretten selv en jobb å gjøre.

- Vi må ta tak nå og begynne i barnehager og på skolene. Vårt prosjekt i Trondheim har gitt resultater, men det trengs noe mer, gjerne et nasjonalt løft. Jeg savner en politisk vilje og gjennomføringskraft, ikke flere utredninger og lange dokumenter, sier Charlotte Björk Ingul .

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slik tester du makspulsen din</b>

<b>De mest populære treningssakene i 2011</b>

<b>Bygg hele kroppen på 45 minutter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.