- Hvis målet er å bedre den generelle kondisjonen, er bakkeløp på rulleski utrolig effektiv trening, sier padler Eirik Verås larsen til DN Aktiv.

Østensen vant
Fredag avsluttet han et treningsopphold i italienske Val Senales med seks drag på fem minutter på rulleski opp de italienske fjellsidene.

- Det var Simen østensen og sveitsiske Curdin Perl som vant økten. Jeg klarte ikke henge med, men det ble en god utblåsning. Å gå motbakker på rulleski eller ski er noe av det beste du gjør. Det styrker musklene i både overkropp og bein, og får pulsen opp skikkelig. Det må vel være den perfekte kapasitetsøkt.

Gikk i grøfta
Han slet imidlertid med rulleskiene.

- Skiguttene lovde at økten kun skulle gå i motbakker. Jeg er fersk på rulleski og mistrives når det går utfor. Selvfølgelig måtte vi ned noen bakker og jeg kjørte i grøften – klarte ikke stoppe.

Tross klønete nedbremsing – padlestjernen anbefaler mosjonister å legge inn harde rulleskiøkter.

Blåser opp kondisen
- Du får blåst opp kondisjonen veldig bra, og samtidig er det skånsomt. Problemet er bare å finne lange nok bakker å gå i hjemme i Norge. I Italia steg vi 850 høydemeter under intervalløkten, sier Verås Larsen.

Han har vært flue på veggen hos skiløperne i to uker. Konklusjonen er tindrende klar:

- De beste utøverne i verden i hver sin idrett er de mest seriøse og gjør et solid treningsarbeid. Det har vært flott å observere langrennsløperne i trening. hver morgen har vi gått fløere timer på ski oppe på breen, og der terpes det teknikk og intensiteten er meget lav.

 

Felles hardøkter
Mens skiløperne har gjennomført tradisjonell barmarkstrening på ettermiddagen har Verås Larsen heller søkt det våte element og sjøsatt kajakken i friskt alpevann. Hardøktene har vært felles med skilandslaget.

- I starten av et høydeopphold tar man det pent også på intervalløkter. Utover i oppholdet kan man tillate seg høyere og høyere intensitet. Fredag toppet det seg med bakkedragene, sier en sliten Verås Larsen som om få dager drar til Florida for nok et treningsopphold.

- Der skal jeg ligge en måned og få padlet de kilometerne jeg må. Det er jo tross alt padler jeg er.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Intervall best for hjertet

Knuste bikkja på intervalløkt

<b>Finn den rette treningspulsen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb