- Slutt å si at dere blir så mye bedre ledere fordi dere trener. Det er det jeg ikke gidder å høre på lenge, skriver Une Amundsen i et innlegg i dagens DN med tittelen " Den nye løgnen"

Han har ingen tro på at treningen gjør lederne bedre i stand til å lede:

Fyrer løs
"De «nye» lederne er de som sykler til jobben, som har to treningsøkter om dagen, gjerne går 50 mil på ski i uka, og samtidig har overskudd til å jobbe, hente i barnehagen, kjøre ungene til fritidsaktiviteter, være en god ektemann og som selvfølgelig elsker å briljere på kjøkkenet. Alt fordi de trener". raljerer Amundsen.

 

Og fortsetter:

"Jeg tenker på meg selv. Har jeg trent? Nei! Har jeg deltatt aktivt i ungenes fritidsaktiviteter? Svaret der blir også nei. Jeg har jobbet og jobbet, og lykkes med å skape motiverte medarbeidere og gode resultater fordi det har vært moro. Men jeg trener altså ikke. Jeg setter ikke eget og andres liv i fare på sykkel hver morgen i håp om en stadig bedre tid. Ei heller løper jeg rundt med pulsmåler, og deltar hverken i Birken eller Marcia Longa. Men er jeg en mindre bra leder av den grunn?

- Ikke sant
Han avviser at det er mulig at dagens toppledere kan være best på jobben, trene fem dager i uka, konkurrere, og så i tillegg ta vare på familien og være en god ektemann

"Ikke et vondt ord om dem som trener. De må gjerne trene seks ganger om dagen og delta i så mange prestisjefylte løp de vil for meg. Men de må slutte å innbille seg selv og andre at de blir gode ledere av treningen. Det er ikke sant" skriver Une Amundsen.

Les mer om Une Amundsen: - Det var game, set, match

Han mener at treningsivrige ledere ønsker at offentligheten skal tro på en løgn, kun for at de skal kunne fortsette uten at noen stiller spørsmål.

"Tren gjerne, løp og vær sammen med barna, men slutt å si at dere blir så mye bedre ledere fordi dere trener. Det er det jeg ikke gidder å høre på lenger" konkluderer Une Amundsen.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Birkentopp gikk på en smell i New York

<b>Derfor rakk de ikke Birken-påmeldingen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mosjonist hadde nesten like høyt O2-opptak som Bjørgen

Kom i form med DN Aktivklubb