Treningskjedene har i år en voldsom vekst i salget av personlig trening. Elixia solgte PT-timer for 14 millioner på to kampanjedager i høst, og de andre markedslederne rapporter også om en sterk økning - både for dem som trener mye og innen lavterskel-segmentet.

Les mer: Rush etter private trenere

- Bedre resultater
- Mange har nytte av personlig trener. Flere studier viser at man får merkbart bedre resultater ved å bruke PTer eller annen eksperthjelp, sier fagsjef for trening ved Olympiatoppen, Espen Tønnessen.

- Det samme ser vi i toppidretten. Vår beste idrettsutøvere, som kan mye om trening, trenger også noe mer enn å få utlevert et treningsprogram slik det var for noen år siden. Nå følges de tettere opp, og det øker kvaliteten på treningen og gir bedre resultater, sier Tønnessen.

Han tror mange som for eksempel har trent utholdenhet i mange år, kan ha stor nytte av input om enda bedre økter og nye måter å gjøre ting på.

Erf#229 + Utdanning
Ifølge fagsjefen er det imidlertid en soleklar forutsetning for at man har nytte av en personig trener: han eller hun må ha god kompetanse.

- Det utdannes personlige trenere over en lav sko, men kvaliteten er ikke like god på alle. Mosjonistene må sjekke nøye med hvilken PT de velger. Jeg ville gått for en personlig trener som har egenerf#229 fra idrett sammen med god utdanning, sier Tønnessen.

- Uansett kan ikke en personlig trener gjøre jobben for det. Drivkraften må komme innenfra, sier Espen Tønnessen ved Olympiatoppen.

50 % vekst
Elixia får i år en omsetning innen personlig trening på rundt 90 millioner kroner, over 30 millioner bedre enn i 2010. Nesten 10 prosent av de 125.000 medlemmene i Elixia bruker personlig trener i dag.

 

- Vi håper på 20–30 prosent vekst neste år, slik at 12–15 prosent av våre medlemmer bruker personlig trener, sa Atle Arntzen, produktsjef for personlig trening i Elixia, til Dagens Næringsliv i går.

Les mer: Rush etter private trenere

- Før var PT et luksusprodukt. Nå er det mye mer orientert mot lavterskel, og vokser mest hos kvinner over 40, sier kjedesjef i Spenst, Eirin Bolle.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik blir du smidig, sterk og kattemyk

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b>

<b>Finn den rette treningspulsen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb