Forskere ved Oregon har gjennomgått og analysert dokumentasjonen til hundrevis av ulike slankeprodukter, og konkluderer med at ingen av dem gir såkalt signifikant effekt.

Grønn te og lette meieriprodukter kan ha en liten effekt på inntil to kilo, men det er også stor usikkerhet rundt disse ettersom de som oftest er del av en større kostomlegging, viser studien som er publisert i siste utgave av International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

- Du får ikke resultater uten å trene og legge om hele kostholdet ditt. Trening er helt nødvendig for på å holde vekten i sjakk og samtidig øke muskelmassen, sier professor Melinda Manore ved universitetet i Oregon.

- Noen av slankeproduktene har også alvorlige bivirkninger, som økt gassproduksjon og kan være skadelige for hjertet, sier hun.

Fullkornprodukter, frukt, grønnsaker og lyst kjøtt er nøkkelen til et sunt kosthold, understreker professor Manore.

Les mer om trening og ernæring:

<b>Treningen som svir av flest kalorier </b>

Mageøvelsene som virker aller best

Advarer mot ny slankemetode (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.