– Vi skal ikke dulles med. Vi jentene tåler like mye trening som guttene, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

– Det har vært en del diskusjoner rundt opprettelse av rene jentemiljøer. Vil du bli god på ski, så har du mulighet til det. Det er like bra å trene sammen med guttene, legger hun til.

Bjørgen ble selv verdensmester første gang i 2003. Senere har hun vært nede i store bølgedaler, før hun har funnet veien tilbake til verdenstoppen gjennom tøff satsing.

Stort frafall i jenteklassene har ført til at man flere steder i landet har satt i gang egne jenteprosjekter. Bjørgen er ikke tilhenger av denne løsningen.

Les også: Se Northug-trenerens spesialprogram

– Puter under armene
– Hvorfor skal vi sy puter under armene på jentene? Det å bli god i langrenn handler om knallhard jobbing over lang tid. Debatten har handlet mye om å danne jentemiljøer. Hvorfor ikke gjøre som Team Trøndelag, hvor jenter og gutter trener sammen? På vårt landslag trener vi veldig bra og kanskje like mye som guttene, sier Bjørgen til Adresseavisen.

31-åringen fra Rognes trente selv mye med gutter som ung, men understreker også at hun måtte prioritere bort skolen for prestere så godt som hun ønsket.

– Jeg tror jentene må gå i seg selv. Har man lyst til å bli god, så må man prioritere bort andre ting. Jeg måtte eksempelvis kutte ut skolen, fordi det ble vanskelig å prestere hvis jeg skulle gjøre begge deler. Vi jentene er litt dårligere til å tenke kynisk, tror Bjørgen.

Mener forbundet har lyktes
Hermod Bjørkestøl, leder av langrennskomiteen og styremedlem i Norges Skiforbund, er enig med skidronningen på mange punkter. Han synes likevel at skiforbundet har lyktes med å bedre rekrutteringen.

– Jeg syns det er greit å etablere egne prosjekter for jenter for å trekke nye løpere til idretten. Men når de begynner å trene seriøst, er jeg enig med Marit om at jenter og gutter bør trene sammen, sier Hermod Bjørkestøl til Adresseavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Tror ikke på lavkarbo

Birkentopp gikk på en smell i New York

Slik beholder du muskelstyrken

Kom i form med DN Aktivklubb