Thorbjørn Ludvigsen har vunnet Stoltzekleiven Opp to år på rad, og er en av Norges råeste terrengløpere. I vinter har han jobbet med å bli enda råere.

Oppskrift er spesiell: Nesten fem timer lange løpeturer i halvmeter dyp snø – to ganger i uken.

- Det er for å trene råskapen, sier mannen, som vant Norgescupen i motbakkeløp i fjor.

- Du trener nesten styrketråkk og knebøy for hvert steg. Pulsen er høy hele veien - dette er en skikkelig kapasitetsøkt.

"Motortrening"
Og som motbakkløper legger Ludvigsen naturligvis runden over to-tre fjelltopper. Ruten er den samme hver gang.

- Vi løper denne langturen i Gullfjelltriangelet hver onsdag og søndag. Er det mye snø tar turen fem timer. Det er motortrening, sier Ludvigsen.

Han styrer unna intervalltrening på vinteren. Snøløping holder, mener han.

- Jeg har nesten ikke trent intervall i vinter, men kommer til å starte opp med det nå ganske snart. Vi løper jo mye i motbakker på langturene.

Les også: Hektet på høy puls

Truger i motbakke
Til helgen er Ludvigsen med på å arrangere Voss Vinterløp – på truger. Det første og eneste motbakkeløpet i sitt slag i Norge.

- Det er for alle som har lyst til å prøve noe nytt og spennende. Å løpe på truger er kjempegod trening, og i motbakker er det spesielt tungt.

Du har også mulighet til å få opp farten når snøen er våt og sleip, sier Ludvigsen som er godt forberedt på en ny tøff løpeseong.

- Jeg skal faktisk løpe i Stoltzen for første gang i år nå denne uken. Gleder meg til å teste formen der nå.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Sprenger grenser med rå styrke</b>

<b>Råkjøret som får deg i toppform</b>

<b>Slik tester du makspulsen din</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.