«Jeg gleder meg som en unge!», skrev Line Foss i treningsbloggen sin rett før Norseman Xtreme Triathlon 6. august.

Men starten – 3,8 kilometer svømming i høy sjø i Hardangerfjorden – ble langt tøffere enn hun hadde sett for seg.

26 deltagere ble tvunget til å bryte etter et dramatisk værskifte som førte til store bølger og spredt panikk. Line Foss, som hadde loggført over 430 treningstimer fra april, svømte inn til skiftesonen som en av de aller siste deltagerne som fikk fullføre.

Da hadde hun vært ute i den kalde fjorden i 2 timer og 36 minutter.

– Jeg var en av de siste som hoppet fra båten og i vannet. Siden det tok et kvarter å svømme frem til startlinjen, havna jeg langt bak idet startskuddet gikk. Nybegynnertabbe, erkjenner Foss.

Tok inn mye
Men på sykkelen gikk det styggfort, og med tredje beste løpetid av alle deltagerne, sto 32-åringen for tidenes sluttspurt. Hun kom i mål på Gaustatoppen på sterke 14 timer, 16 minutter og 37 sekunder. Det holdt til en 4. plass i kvinneklassen.

Dermed ble det som lå an til å bli en stor skuffelse i stedet en kjempebragd av advokaten, som ikke legger skjul på at hun er treningsavhengig.

 

– I vinter fikk jeg to betennelser i bena, én i foten og én i leggen. Jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte trappe ned på treningen og det tok lang tid å bli helt frisk – jeg holdt på å gå på veggen, innrømmer hun.

Les også: 550 treningstimer var nok !

Disiplin og struktur
Når DN møter henne igjen etter Norseman er hun å finne på terrengsykkel innerst i Sørkedalen hvor Foss kjører knallharde intervaller på grus.

– Det er mulig jeg slenger meg med på Birken også, sier hun.

– Hvordan får du tid til å trene opp mot 20 timer i uken ved siden av full jobb som selvstendig advokat?

– Først og fremst er jeg veldig disiplinert og strukturert, dessuten hjelper det mye å være en morgenfugl. Jeg kan få unnagjort en treningsøkt før jeg går på jobb klokken 08 og så blir det tid til en ny treningsøkt etter jobb, sier Foss.

En svært sporty samboer er også en fordel. Han har deltatt i Norseman før, men selv han føler han av og til må bremse Foss’ treningsiver.

– Han synes nok det kan bli litt mye av og til, selv om vi trener en del sammen. For å si det sånn: Jeg er ikke akkurat en person som trenger et spark bak for å dra ut og trene, ler Line Foss.

Les mer: Bli 10 år yngre med trening

Elsker lange distanser
– Trening er som narkotika! Har jeg først begynt å trene, vil jeg bare trene mer og mer. Det er en indre motivasjon som aldri stopper. Jeg elsker utfordringer og jeg elsker lange distanser, nettopp derfor har jeg tenkt på Norseman lenge, forteller hun.

Målet var å komme i mål blant de tre beste, men etter den svake svømmeinnsatsen var hun kjempefornøyd med fjerdeplassen.

Nå sikter hun formen inn mot Oslo Maraton.

– Jeg vil løpe maraton på under tre timer i år!

Det betyr å skrape 11 minutter av bestetiden fra tre år siden. Da løp Foss løpt inn til en 2. plass i klassen 23–34 år. Tiden 3.11 holdt til en 6. plass totalt.

– Hvor lenge kan man holde på med et sånt hardkjør ved siden av en fulltidsjobb?

– Jeg tror man kan holde på i mange år, jeg. 20 timer i uken høres kanskje ekstremt mye ut, men det gjelder å variere intensiteten og treningen, og ikke presse kroppen for hardt. Alle økter kan selvfølgelig ikke være like harde, da sliter man seg ut. Selv føler jeg meg i toppform og har ingen planer om å trappe ned på treningen, sier Foss.

– Og Norseman 2012?

– Dit skal jeg! Jeg vil ha revansj i forhold til svømme-etappen, sier Line Foss.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Trening er min beste venn og verste fiende</b>

<b>Fra «vrak» til topptrent</b>

<b>Slik finner Birken-vinneren toppformen</b>

Har du iPad eller iPhone kan du se videoen her:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.