Birkebeinerrittet fikk før helgen få dager på seg av Bolstads advokat, Gunnar Martin Kjenner, til å omgjøre avgjørelsen om 15 minutters tilleggstid for Ragnhild Bolstad hvis arrangøren ville unngå rettslig oppgjør.

"Dersom slik omgjøring finner sted innen utgangen av inneværende uke varsles med dette at Ragnhild Bolstad tar forbehold om å bringe saken inn for de alminnelige domstoler for legalitetskontroll. Det vil i denne forbindelse bli gjort gjeldende at Birkebeinerritet har begått urett overfor Ragnhild Bolstad, at Birkebeinerrittet har anvendt sine egne regler uriktig, og saksbehandlingen er uriktig" skrev Kjenner i sitt brev.

Arrangøren av Birkebeinerrittet ser imidlertid annerledes på det, og i svarbrevet gjennom deres advokat, Johan Fredrik Remmen, opplyses det om at de ikke kommer til å gjøre noe med avgjørelsen om tilleggstid på Bolstad.

- Vi holder fast på det vi har sagt. Etter det vi har fått beskjed om, har ikke Ragnhild Bolstad hatt klær i sekken, og det har hun også signert på, sier Tone Lien til DN Aktiv.

- Trist sak
- Da hun ble kontrollert måtte hun også signere under et kontrollskjema. Der står det at hun ikke har hatt ekstra klær i sekken. Vi mener dette er god nok dokumentasjon, legger Birken-sjefen til.

Lien har jobbet med Birkebeinerrittet i 18 år og har aldri opplevd en lignende sak. Hun mener det er trist.

- Dette er mest trist. Vi gjør dette for deltagernes egen sikkerhet, sier hun til DN Aktiv.

Ragnhild Bolstad har ennå ikke sett det endelige svaret fra Birkebeinerrittets advokat

Funksjonæren krysset av
- Jeg signerte på et skjema, men fikk muligens ikke med meg alt i all viraken i målområdet. Jeg mener å huske at det var en rubrikk for regnjakke/vindjakke, men det var funksjonæren som krysset ut at jeg manglet dette, sier Ragnhild Bolstad.

- Uansett fikk de ikke med seg hva jeg faktisk hadde i sekken, og de undersøkte jo den heller ikke. I tillegg protesterte jeg umiddelbart etterpå. Jeg ville aldri protestert hvis sekken min var tom, sier Bolstad.

- Hva gjør du nå?

- Først må jeg få sett brevet og sett skjemaet jeg signerte på, så får vi se hva som blir neste skritt, sier Bolstad.

Usikker på Birkebeinerløpet
Hun sier at hun har fått mange henvendelser fra andre deltagere som reagerer på uklarheter i regelverket.

- Stiller du opp i Birkebeinerløpet om halvannen uke?

- Det er meget usikkert, sier Bolstad, som har muligheten til å vinne trippelen selv med 15 minutters tilleggstraff fra Birkebeinerrittet.

Les mer om oppgjør under og etter Birkebeinerrittet:

Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak

Slo til funksjonær etter Birken-målgang

Måtte stå og tråkke to mil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.