Det har gått hardt for seg i målområdet under årets Birkebeinerritt. Det bekrefter Birkensjef Tone Lien overfor DN Aktiv.

- En av deltagerne slo til en funksjonær i forbindelse med sekkekontrollen, sier hun til DN.

- Den slags oppførsel kan vi naturligvis ikke ha i Birkebeinerrittet.

Sjeldent
Per Gunnar Hansen i Norges Cycleforbund var overdommer i rittet. Han kan også bekrefte episoden.

- Jeg så det ikke selv, men har fått det referert, sier han til DN Aktiv.

Hansen har i mange år jobbet som dommer i sykkelritt. Han har aldri hørt om en lignende episode.

- Nå har jeg jobbet mest med konkurransesyklister, ikke så mye turritt, og det har hendt at det har vært litt knuffing i et Norgescup-ritt. Men jeg vet ikke om en slik episode i et mosjonsarrangement, sier han.

Horribelt
Personen - som etter det DN kjenner til skal ha opptrådt meget aggresivt - ble diskvalifisert. Straffen hadde vært langt hardere om det hadde vært snakk om et NC-ritt.

- Jeg synes dette er helt horribelt. Slik skal en selvfølgelig ikke oppføre seg. I et NC-ritt hadde det blitt indratt lisens, kraftig bot og utestengelse i lengre tid.

Går rettens vei
Tidligere onsdag ble det kjent kjent at Birken-veteranen Ragnhild Bolstad truer med å gå rettens vei etter at hun ble ilagt 15 tilleggsminutter pga. mangelfullt innhold i sekken under Birkebeinerrittet.

- Jeg føler meg urettferdig behandlet og uthengt som juksemaker. Dette er en prinsippsak, og jeg tar dette videre rettslig om avgjørelsen ikke endres, sier Ragnhild Bolstad til DN Aktiv.

Første året arrangøren begynte å veie sekkene til deltagerne ble over 300 tatt med for lett innhold. Deretter har antall ”juksemakere” sunket, og i år har over 50 fått tillegg i tid pga. lett sekk, eller lite klær.



Vet du mer om denne episoden, eller andre lignende saker
tips oss her .(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les mer: Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak

Stjal sykler under Birken

Måtte stå og tråkke to mil

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktiv klubb