Terrengsyklist og langrennsløper Tor Halvor Bjørnstad syklet fredag inn til en knusende seier i UltraBirken. Mange stusset over at han fra siste mellomtid til mål syklet fra konkurrentene med godt over 20 minutter.

-Jeg har grublet fælt over hvordan jeg kunne vinne med så mye, sa Bjørnstad til birken.no tidligere denne uken.

Etter å ha sett nærmere på tidene mellom Pellestova og mål har nå Bjørnstad og Birken sammen kommet fram til at førstnevnte må ha syklet feil på en del av denne strekningen.

Bjørnstad ba selv om å bli strøket fra listen.

- Bjørnstad var ikke klar over feilsyklingen. Han ble kjent med dette først i slutten av forrige uke, og har av kapasitetsmessige årsaker satt seg inn i saken først i dag. Han har bedt om å bli fjernet fra resultatlisten på grunn av feilsyklingen, sier birken-sjef Tone Lien til birken.no.

 

På sin hjemmeside har Bjørnstad skrevet dette:

"Når eg snakka med rittleder i dag har eg bedt om å bli fjerna frå resultatlista på grunn av feilsyklinga sidan den er så betydelig og stor. Det er mitt ansvar å følge løypa og eg ser ingen grunn til at eg ikkje skal måtte ta konsekvensane av dette. Eg har også i dag kontakta Johannes Reiten, og gratulert han som vinner av ultrabirken på telefon"

Les mer om saken på Birken.no og terrengsykling.no.Les mer om oppgjør under og etter Birkebeinerrittet:

<b>Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak</b>

<b>Slo til funksjonær etter Birken-målgang</b>

<b>Måtte stå og tråkke to mil</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.