Mageøvelser har svært begrenset effekt på kroppsvekt, fettprosent, og magefettet, ifølge en en ny forskningsrapport fra USA som er publisert i Journal of Strength and Conditioning Research.

Fettforbrenning som teller
- Man får ikke flat mage av å trene situps. Hvis målet er flat mage, bør man trene forbrenning, sier Andrine Flemmen, tidligere toppalpinist og nå basistrener, til Bergens Tidende. Det er selve fettet som gjør at de fleste av oss er slappe rundt magen. Vaskebrettet ligger bak fettet, så det eneste som da virker er å redusere selve fettmengden.

Styrke og kondis sammen
Robert Eilertsen, personlig trener og innehaver av treningsstudioet Club Fitness i Trondheim, ser fortsatt alt for mange som tror at situps og lignende øvelser gir vaskebrett-mage. Oppskriften er heller dette:

- Spis litt mindre og tren litt mer, både styrke og kondisjon. Kondisjonstrening forbrenner fett, mens styrketrening både forbrenner fett og øker muskelmassen, som igjen reduserer fettprosenten og øker forbrenningen, sier Eilertsen til BT.

På DN Aktiv kan du lære de 5 mageøvelsene som fungerer aller best fra Olympiatoppens styrkeekspert

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Myter og fakta om styrketrening</b>

<b>Tren deg sterk hjemme</b>

<b>Slik gjør du det IKKE</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i toppform med DN Aktiv klubb