På Studio Day på Majorstuen i Oslo, som har hatt den høyeste PT-omsetningen i Norge, ser man helt klart at kroppsdesign er på full fart inn i Norge. Det betyr yoga, løping og styrke med lette vekter. En kjent oppskrift bak veltrente Hollywood-kropper, som nå også motiverer norske kvinner i stadig større grad. For skuespillere som Jennifer Aniston og Halle Berry setter standarden også her hjemme, bekrefter Inge Thomas Ravlo, som eier og driver Studio Day.

– Vi har fulgt denne treningsfilosofien i mange år, sier Ravlo og bekrefter at stadig flere av senterets kunder oppgir bodysculpting eller kroppsdesign som mål for egen trening.

Ikke gratis
Selv har Ravlo en rekke kjente nordmenn på kundelisten og er en av Norges dyreste personlige trenere med en timepris på 1500 kroner. Yoga og løpetrening er den store «treningshitten» de siste årene.

 

– Hos oss har etterspørselen etter å trene denne kombinasjonen økt med rundt 20 prosent bare det siste året, sier Ravlo.

Han understreker at slike kropper ikke kommer gratis.

– Jeg vet at Jennifer Aniston i perioder har trent flere timer hver dag for å forme kroppen sin. Det er nesten umulig å få «Jennifer Aniston-kropp» ved å trene et par-tre ganger i uken, om man ikke allerede har et fantastisk utgangspunkt, sier Ravlo.

"Bodysculpting"
Hans kollega Caroline Belbo, som i tillegg til å være personlig trener (PT) og fysioterapeut også er yogatrener, tror akkurat denne treningskombinasjonen er blitt så populær fordi man blir veldig godt veldig trent, sterk og dynamisk og får lange, slanke muskler uten at man ser så veldig trent ut.

Hvis målet er lange og slanke muskler, så kan man fint la vektene ligge, og i stedet trene yoga- og pilatesinspirert styrke, understreker Caroline Belbo.

– I Hollywood er det in med bodysculpting. Vi ser at dette også er på full fart inn her hjemme. Man bygger seg den kroppen man vil ha, men det krever som sagt hardt arbeid over lang tid, sier hun.

Belbo understreker at yoga er litt som å sette penger i banken.

– Det tar tid å forstå yoga, presse nervesystemet og gå dypt inn i egen kropp, men når man oppdager kjernemuskulaturen og lærer seg å trigge det lille ekstra kommer resultatene. Er man villig til å trene mye og hardt over en lengre periode, kan man faktisk forme kroppen sin slik man ønsker. Men det krever enormt mange treningstimer i starten, sier hun.

Les også: Jakter intenst på drømmekroppen

Fast kunde
Tv-reporter Monica Øien (41) fikk sitt andre barn for få måneder siden. Hun er i jobb med nye trenings-/helsekonsepter – samtidig som hun utdanner seg som pilatesinstruktør.

Øien ble Ravlos kunde for 12 år siden. Siden har hun trent mye og jevnlig – gjerne fem ganger i uken.

– Jeg er akkurat kommet i gang med treningen etter fødselen, og nå går det mest i pilates. Normalt trener jeg også yoga, pilates og yogainspirert styrke. Jeg jogger og elsker å gå på ski om vinteren, sier Øien, som er fullt klar over at yoga og løping er en typisk Hollywood-kombinasjon.

 

– Se bare på Halle Berry. Hun ser helt fantastisk ut: Veltrent og slank, men likevel med kvinnelige, voksne former. Det er jo ikke så rart at mange vil se ut som henne, sier Øien.

Monica Øien, som er 1.60 høy og liten, er imidlertid klar over begrensningene sine og setter seg realistiske mål.

– Jeg kan aldri få en kropp som Nicole Kidman. Men når man er liten av vekst, nytter det ikke å ha kroppsidoler som er 20 centimeter høyere eller bredskuldret, medgir hun.

Realistiske treningsmål er alfa og omega for å lykkes.

– Når noen kommer hit med ønske om å få en kropp som Jennifer Aniston, understreker vi at det er hvordan man trener som betyr noe – ikke hva du gjør. Men det er få som er villige til eller har tid til å trene like mye som Hollywood-stjernene, sier Inge Thomas Ravlo.





Les også:

Finner formen med sexy dans

"Jukser" seg til ballerinakropp

Advarer mot ny slankemetode (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.