- Jeg har ett råd til alle som vil trene med kettlebells: Få hjelp!

Og det sier ikke Nils Martin Lundgren bare fordi han selv er personlig trener, men også fordi han er en av Nordens beste med det populære treningsredskapet. På landets treningssentre er kettlebells svært populært. Lundgren mener riktignok flesteparten ikke vet hva de holder på med.

 

Misforstår øvelsene
- Du ser med en gang om folk har fått hjelp eller ikke. Mange misforstår kettlebells og tror at alt man gjør er god og effektiv trening. Slik er det ikke. Du bruker en hammer som en hammer, og skrutrekker som en skrutrekker. Slik er det også med trening. Det er egne kettlebellsøvelser som fungerer godt.

- Hva skal folk gjøre da?

- Få noen til å hjelpe deg i starten. Det er vanskelig å gjøre det riktig. Hvis man insisterer på å klare dette på egenhånd, så anbefaler jeg å se litt på internett om øvelser og løfteteknikker, og følge det så godt man klarer.

Stor idrett i Russland
Selv holdt Lundgren på med amerikansk fotball i over ti år, men ønsket etterhvert å kunne styre treningshverdagen sin selv, og korte ned øktene. Han fikk interessen for kettlebells - nå konkurrerer han i idretten som er stor i Russland. Sist helg deltok han i VM der han sammen med Per Helge Fjørtoft markerte seg sterkt. Begge er de første i Norden til å få rangeringen "Master of Sports" innenfor kettlebellsøvelsen long cycle. Se video av øvelsen her.

 

- Det er kort fortalt frivending og støt over hodet. Øvelsen går ut på å klare så mange repetisjoner som mulig i løpet av ti minutter. Etter 20 sekunder er jeg like under makspuls, og det er melkesyre fra ankelen til fingertuppene, forklarer han.

Se også bildeserie: Slik kommer du i knallform med kettlebells





Les flere saker på DN Aktiv

Bygger kropp med tunge kuler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.