Rundt 10 prosent omsetningssvikt i siste kvartal i fjor gikk hardt ut over en rekke sportsbutikker. 18 av dem er gått konkurs på tre og en halv måned.

I løpet av de 27 siste månedene er det åpnet hele 63 konkurser i sportsbransjen, ifølge Sportsbransjen.no

Marginene halvert
Nå frykter bransjen at andelen konkurser blir enda høyere enn i fjor da sportsbutikkene sto for 4,3 av alle konkurser i detaljhandelen.

- Marginene i sportsbransjen er halverte fra 2007 til 2010. Det er et tankekors at bransjen ikke klarer å tjene mer penger, når markedet har vokst så kraftig som de siste åtte årene, sier Reidar Mueller i analyseselskapet Hartmark Conculting til Sportsbransjen.

Han mener det er ulogisk at bransjen ikke klarer å tjene mer penger når det er så stor interesse hos forbrukerne for trening, sport og fritid.

- Alarmerende
Gjennomsnittlig driftsmarginen for kjedebutikkene i bransjen er redusert fra 5,2 prosent i 2007 til 2,8 prosent i 2010.

- Dette er alarmerende. Skal man tjene penger i bransjen er man nødt til å få opp dekningsgraden, sier Reidar Mueller.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Dette skal redde sportsbransjen

- Treningshysteriet har tatt av

Ny kalkulator beregner levealderen din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb