- For meg er faktisk dårlig vær en fordel. Det blir mer løping i terrengdelen, og det tjener jeg på. Jeg er ikke teknisk like god på sykkelen som de beste, sier Geir Ludvig Aasen Ouren til Langrenn.com

De siste dagene før Birken skal sørlendingen som representerer Kristiansand CK bruke til å gå på rulleski.

Rolig oppladning
- Det er skiløper jeg er, og fram mot Birken skal jeg trene rolig. På fredag går jeg rulleski klassisk. Da får jeg lette og fine bein til lørdagens ritt, sier Aasen.

- Satser du på å bli beste skiløper som i fjor?

- Jeg må nok bli det, iallefall med tanke på å vinne Birkebeinertrippelen.

Nytt gjørme-ritt
Det går mot et nytt ”gjørme-ritt” på lørdag. Ifjor ble rundt 20% av deltagerne syke etter å ha fått i seg tarmbakterien Campylobacter.

Lørdagens ritt ser ut til å bli en reprise fra ifjor. Det er meldt dårlig vær, og arrangøren er bekymret. HER finner du noen gode tips for å holde deg frisk.

Geir Ludvig Aasen lar seg ikke skremme av vær eller føreforhold:

- Fordel med dårlig vær
- Nei det der bryr jeg meg ikke noe om. Jeg går ikke rundt å er bekymret for å bli syk nå, for å si det sånn. Når man sykler i felt blir man skitten og gjørmete uansett. Blir man syk, så blir man syk, sier Geir Ludvig Aasen Ouren.

Les også: Slik lader du opp til Birkebeinerrittet

Detaljene teller i Birken

Rådyr moro på to hjul(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i god form med treningsklubben Flytsonen