Trening er bra for fertiliteten, men ikke mye og hard trening over tid for normalvektige kvinner. Overvektige kvinner blir derimot like raskt gravide, selv om de trener hardt med aktiviteter som løping, sykling og aerobic.

Normal fysisk aktivitet øker fruktbarheten for alle grupper kvinner, viser studien som er gjort av danske og amerikanske forskere.

- Trappe ned
- Kvinner som er vant med å trene hardt bør trappe litt ned hvis de ønsker bli gravide, for eksempel med rask gange og aktiviteter som hagearbeid, sier Lauren Wise, førsteamanuensis i epidemiologi ved Boston University School of Public Health.

Tidligere studier av kvinnelige idrettsutøvere viser at intense treningsøktene kan forstyrre kvinners menstruasjonssykluser og føre til en mangel på eggløsning, til og med fravær av menstruasjonsperioder, ifølge nettstedet Health24

- Trening med høy intensitet trening kan også svekke implantasjonen når et befruktet egg fester seg til livmorveggen, sier Lauren Wise.

Lengre svangerskap
Kvinner som trener mens de er gravide har gjennomsnitt litt lengre svangerskap sammenlignet med dem som ikke er fysisk aktive. Trening har en beskyttende effekt i forhold til å føde før uke 37 (prematur fødsel), og en svakt hevet risiko for å føde etter uke 42, viser en studie fra Norges Idrettshøgskole (NIH) som er gjennomført av Katrine Mari Owe.



Les mer om trening på DN Aktiv:

Trening gjør det lettere med stor mage

<b>Langrenn topp trening for gravide</b>

<b>- Blir 20 år yngre med styrketrening</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.