Er du en av de som trener hardt for å gjennomføre et maraton, men likevel ikke får det til, kan det være at du rett og slett ikke er født til å gjøre det.

Britiske forskere har funnet ut at det er behov for en spesiell kominasjon av gener for å løpe et maraton på en bra tid, skriver Calgaryherald.com.

Løpere med denne genmiksen har en større kapasitet til å transportere oksygen til musklene, noe som gjør at de kan løpe fortere og lengre.

I motsetning, vil de som ikke har disse genene aldri bli bedre uansett hvor mye de trener. Deres prestasjoner kan heller bli dårligere jo mer de utfordrer seg selv.

Nesten en femtedel av Storbritanias befolkning mangler denne genmiksen, har forskerne funnet ut.

- Om noen har ambisjoner om å gjennomføre et maraton, så kan vi fortelle dem om de kan klare det, basert på grunnform og deres potensial for respons på trening, sier professor Jamie Timmons ved Loughborough University til Calgaryherald.com.

- Fra vårt arbeid vet vi at 20 prosent ikke responderer til trening i det hele tatt. Og at de faktisk kan bli dårligere. De utfordrer seg selv like hardt som andre, men musklene klarer ikke hente like mye oksygen, sier hun.

Les flere saker på DN Aktiv

Slik løper du mer effektivt

Superform på 50 dager

Mølleøkter for alle nivåer

«Løpeboom» skader mange

Tar løpebølgen helt ut

Har du vondt noe sted når du løper? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.