Hallgeir Martin Lundemo (42) er bestekamerat og hybelvert for langrennstjernen Petter Northug, og har vært servicemann for Frode Estil. I fjor deltok han også i 71-grader nord på TV-Norge.

Northug-hjelp
Starten gikk tirsdag klokken 0700, og onsdag morgen lå Lundemo en hel time foran rekordskjema på 38 timer. I fjor kom han seg igjennom denne kraftprøven på 38 timer 19 minutter og 33 sekunder. Nå har han med seg Petter-, Tomas- og Even Northug som hjelpeløpere.

Alle toppene ligger i Meråker, og hele distansen er på 225 kilometer.

Ifølge lokalavisen Stjørdalens Blad har Hallgeir Martin Lundemo hatt ei natt med stor fart og sørget for at han ligger en time foran rekordskjema på 38 timer.

- Gode føtter
Da han passerte E14 på Storlien tirsdag kveld rapporterte 42-åringen om gode føtter, og "vitner" fortalte at de aldri hadde sett ekstremløperen i så god form på det tidspunktet av løpet noensinne, skriver avisen.

Her kan du se hele løpsskjemaet for distansen som er på hele 225 kilometer

Mange trakk seg
I utgangspunktet var det annonsert duell mellom Lundemo og langrennsveteran Odd-Bjørn Hjelmeset, men det ble den offensive unggutten Per Kristian Nygård fra Vestre Spone som vågde å prøve seg mot Lundemo. Nygård brøt løpet ved 22-tiden tirsdag

- I år har vi fått utarbeidet et nytt turkart, som kan være til god hjelp for å finne bedre fram, det blir spennende å se om det kan hjelpe oss på veien mot ny rekord, sa Lundemo til Langrenn.com før starten.

Følges på nettet
Om Hallgeir Martin Lundemo holder helt inn og tar rekorden kan du følge her på det lokale nettstedet merakertiltopps.no. Her vil det bli lagt ut passeringstider for hver fjelltopp de besøker underveis i løpet.

Les mer på Langrenn.com:Løper seg i form til skisesongen

-Gud bedre, mannen var gal



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli medlem av Flytsonen

Les også: Skal løpe Nordkapp-Lindesnes på 40 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.