- Jeg mener kommunen har opptrådt uansvarlig, sier Helgesen (53) til NRK Buskerud.

- Så ingen ting
Han går på ski nesten hver dag i vinterhalvåret, og synes det er hårreisende at kommunen bygger og går fra et spretthopp midt i en av Drammens mest populære skiløyper.

- Jeg er lommekjent i denne løypa, men hadde ingen sjanse til å se spretthoppet som var laget i forbindelse med en skilek. Det var minimal sikt på grunn av tåke og skumring, sier Tom Helgesen til DN Aktiv.

Den erfarne markatraveren var alene da ulykken skjedde i en slak utforkjøring.

Store skader
- Jeg kjørte med stavene mellom bena, men så ikke en ting før det smalt og jeg la på bakken.

- Jeg prøvde å reise meg, men greide det ikke. Etter hvert fikk jeg tak i mobiltelefonen og fikk ringt kona som er operasjonssykepleier. Hun fikk meg til sykehuset, forteller Helgesen.

Drammenseren brakk høyre overarm og fikk store knusningsskader i skulderen. Han ble satt kraftig tilbake fysisk etter ulykken som skjedde ved utfartsstedet Landfalltjern i Drammensmarka 25. februar i år.

Mistet nattesøvnen
- Jeg hadde veldig sterke store smerter og greide ikke gjøre noen ting de to første månedene etter ulykken. Jeg var ikke en gang i stand til å kjøre bil, og slet voldsomt med å sove, forteller han til DN Aktiv.

Det var først i sommer at han var i stand til å røre på seg igjen. Etter mange måneder på sidelinjen er Helgesen tilbake i trening igjen, og ser frem til å ta frem skiene.

- Jeg hadde ikke gått til sak hvis det hadde vært noen barn som hadde laget dette hoppet, men når det er kommunen er det noe helt annet. I tillegg til skadene og smertene, har jeg tapt mye penger på å være syk så lenge, sier 53–åringen som lever å skrive og ta bilder som frilanser.

Kommunen avviser at de er erstatningsansvarlig.

- Vi har mottatt stevningen, men avviser erstatningsansvar, sier konstituert kommuneadvokat Sigmund Eliassen til NRK Buskerud.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Northug testet ny trening

Slik trener du kjapt og effektivt

Birkentopp gikk på en smell i New York

Kom i form med DN Aktivklubb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.