Petter Northug er kjent for alltid på jakt etter å forbedre seg, og oppsøkte i vår friidrettsmiljøet i Trondheim. Der har han fått treningsråd fra Frank Brissach, som var med i Vebjørn Rodals team frem mot OL-gullet i 1996, skriver Adresseavisen.

Mer løping
Mer løpetrening og nye styrkeøvelser har stått på programmet til skikongen, som ble nummer tre i sesongsåpningen i Sverige i helgen.

- Jeg har satset på å bli bedre til å løpe for å få jevnt flere hardøkter på beina. Det var viktig å bli sterkere i hoftemuskulaturen som gjør at du får lettere steg, sier Petter Northug til avisen.

Rodal-trener
Frank Brissach har vært en sentral figur i friidrettsmiljøet i Trondheim i mange år. Han introduserte Vebjørn Rodal for trappetrening i 1993, som DN Aktiv nylig omtalte.

- I starten var det lengre intervaller som økte farten etter hvert. Nærmere oppkjøringen kjørte vi også kortere drag. Northug imponerte stort på de øktene, sier Frank Brissach til Adresseavisen.

Her kan du se Frank Brissachs program for trappetrening: Treningen som gir deg bedre løpsøkonomi

Les også: «Elghufser» seg i toppform (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Bedre å lukte gammel svette, enn gammel fyll!