- Situasjonen nå er at de virkelig går på for å nå Sørpolen til onsdag, sier presseansvarlig Marte Lundberg til DN Aktiv.

Ekspedisjonen fikk en dårlig start da de i flere dager sto værfast og ikke kom i gang. Planen var å starte 19. oktober – samme dato Amundsen rettet skituppene sørover for 100 år siden.

De mistet 12 dager, men la i stedet inn lengre dagsetapper.

- Normalt går dem rundt 30 kilometer om dagen. Den lengste etappen har vært på 58 kilometer, sier Lundberg.

Nå kreves nesten mer enn en Petter Northug-avslutning for å rekke jubileumsseremonien, der statsminister Jens Stoltenberg også er en av gjestene.

Væravhengig
- Blir det uvær rekker gjengen det ikke. Med godvær har de en sjanse, men det krever lange etapper. Det blir veldig marginalt, sier Lundberg.

Eks-skiløper Vegard Ulvang, eventyrer Stein P. Aasheim, Jan-Gunnar Winther (Direktør ved Norsk Polarinstitutt) og polarhistoriker Harald Dag Jølle, må legge om strategien for å nå målet.

- De siste dagene har humøret svingt i takt med ulike regnestykker om vi klarer å komme fram til Sørpolen til jubileet 14. desember eller ikke, skriver gjengen på hjemmesiden til Norsk Polarinstitutt.

Må gå non-stop
Mindre søvn og ekstra kilometer er det som kreves for å nå Sørpolen 14. desember.

- Vi satser alt på å gå 35–40 km hver av de to neste dagene, og så gå non-stop fra kvelden 13.12 til ettermiddagen 14.12. Teoretisk kan det føre oss fram til seremonien i tide, men det er slett ikke sikkert. Hadde vi bare hatt en dag til..

Les også:

Ulvang sliter med Amundsen-stunt

Ulvang på fetekur - sliter tungt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktivklubb