- Det store spørsmålet er om ekspedisjonen klarer å nå Sørpolen 14. desember – slik som Amundsen gjorde, sier presseansvarlig Marte Lundberg til DN Aktiv.

Vegard Ulvang og Co. fikk en dårlig start på ekspedisjonen til Sørpolen da de i flere dager sto værfast og ikke kom i gang. Planen var å starte 19. oktober – samme dato Amundsen rettet skituppene sørover for 100 år siden.

Over en uke forsinket satte gjengen i gang.

- Generelt så går det bra med dem nå. Det har vært litt uvær, men når det er gode forhold holder dem god fart, sier Lundberg som daglig får oppdateringer fra følget på fire og legger det ut på hjemmesiden.

 

Håpet nå er at det blir medvind og godvær for å ta igjen tapt tid.

- De har seil og venter nå på gode vindforhold, da går det fort, sier Lundberg, som legger til at det ikke har oppstått større problemer underveis.

- Kun litt frostskader på kinnene, men ellers går det bra med dem.

Ekspedisjonen følger Amundsens rute fra 1911 og skal etter planen komme fram til verdens sørligste punkt den 14. desember 2011.

Før avreise møtte DN Vegard Ulvang som slet tungt med å legge på seg før ekstremturen.

- Jeg har veid det samme i 30 år. I lengre tid har jeg prøvd å gå opp i vekt, men det er vanskeligere enn det høres ut. Jeg er kun tre kilo tyngre enn normalt, sa han i starten av oktober.

 

bloggen skriver guttene at ”Vegard gjør liggedagene til en fest med sine kunster på kjøkkenet”

Også eventyrer Stein P. Aasheim hadde ”problemer” med vekta.

- Nå føler jeg meg dvask og ekkel og synes jeg ser helt pløsete ut, men faktumet er at jeg ikke har gått opp noe mer enn fem-seks kilo. Jeg trodde det skulle være mye lettere. Det er jo grenser for hvor mye man kan spise, sa Aasheim til DN Aktiv.

Nå har han sammen med Ulvang, Jan-Gunnar Winther (Direktør ved Norsk Polarinstitutt) og polarhistoriker Harald Dag Jølle, kun 11 dager på seg for å nå målet om å kopiere Roald Amundesen.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bygger form med rå styrketrening

Styrke for de aller tøffeste

- Glem vekter, gjør pushups (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Kom i form med DN Aktivklubb