Arena Group ASA har hatt en sentral rolle i å snekre sammen opplegget rundt Petter Northug.

DN får bekreftet dette fra en rekke kilder som har vært involvert i prosessen som begynte for et drøyt år siden.

Mange på lønningslisten
Opplegget har vært klart noen måneder, og det skal gi Petter Northug et sted mellom 3 og 6 millioner kroner i året. I tillegg skal faren, John Northug, og broren Thomas få en betydelig sum hver.

Opplegget skal - etter det DN Aktiv forstår - ikke ha konsekvenser for allerede personlige avtaler utøverne har. Årslønnen kommer som en bonus. Ute i verdenscupen er det fortsatt forbundets sponsorer som skal være synlige.

Tord Asle Gjerdalen og Martin Johnsrud Sundby, som begge er tiltenkt plass på laget, skal etter det DN får opplyst også få millionlønn hvis privatlaget blir en realitet.

Koster mye
Det er sportsmarketingselskapet Arena Group som har ansvaret for å hente inn kapitalen. Blant arkitektene er Inge Bråthen og Kjell Erik Kristiansen. Bråten er kjent som den suksessrike norske landslagstreneren på starten av 90-tallet, mens Kristiansen er stadionspeaker under VM og OL, samt ekspertkommentator i Eurosport.

Kristiansen har tidligere sagt til DN at det må minst 30 millioner kroner på bordet for å få et privat langrennslag opp og stå.

Alt står og faller på om Northug blir med eller ikke. Personene bak venter først og fremst på et svar fra Team Northug, som ikke har gitt endelig svar på tilbudet. Petter Northug uttalte i forbindelse med et rulleskirenn på Rådhusplassen onsdag i forrige uke at han går for landslaget til vinteren.

 

- Slik det ser ut nå, finner Skiforbundet en løsning som er bra for meg med tanke på de lange løpene, sa Petter Northug.

Tips oss om saken og andre nyheter

Stensbøl gir råd
Tidligere i vinter ble det omtalt at Bjørge Stensbøl hadde en sentral rolle i planleggingen av skilaget. Det avviser imidlertid Stensbøl overfor DN nå.

- Jeg har ingen sentral rolle i dette, men jeg fungerer som rådgiver for John Northug i forhandlingene, sier Stensbøl til DN. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Tord Asle Gjerdalen bekrefter overfor DN at han har fått en henvendelse om å bli med på det nye laget.

 

- Det har vært snakk om, og jeg har blitt forespurt, men jeg kjenner ikke detaljene i opplegget, sier Gjerdalen til DN.

Grunnen til det, er at alt står og faller på Petter Northug. Uten Northug på laget er det lite trolig sponsorene er med.

Tar det beste
Gjerdalen sier til DN at han uansett må vurdere det beste sportslige opplegget hvis han får to lag å velge mellom.

- Alt blir en vurdering ut fra det. Nå er det beste opplegget her på landslaget, og jeg kjenner ikke godt nok til det andre tilbudet, sier Gjerdalen.

- Hvis det andre opplegget er bedre, kan du forlate landslaget da?

- Jeg vil velge det opplegget som gjør at jeg går fortest på ski. Og akkurat nå er det landslaget som har det beste tilbudet, sier bronsevinneren fra VM i Oslo.

Massejakt på Petter
Styreformannen i Arena Group ASA, og tidligere konserndirektør i Telenor, Stig Eide Sivertsen, ønsker ikke kommentere saken.

Det vil heller ikke Northugs presseansvarlig, Otto Ulseth.

- Det er mange som viser interesse for Petter Northug i forskjellige sammenhenger. Noen av dem har presentert sine løsninger, og det er flere interessante varianter, sier han til DN.

Jo hn Northug skriver følgende i en sms til DN:

- Petter kommer til å presentere sitt opplegg om langløp når alt er klart. Ikke noe kommenteres før, verken av rykter eller facts.



Petter Northug hadde i 2009 en netto inntekt på drøye to millioner kroner og en formue på 5,8 millioner.

Et annet team som også har vært i forhandlinger med Northug er Team Xtra personell, og Nils Marius Otterstad.

Han er kjent med at det har blitt jobbet for å få med Northug på opplegget med Arena Group.

- Det er flott at folk er villig til å investere masse i norsk langrenn, sier han til DN, men legger til:

- Det jeg ikke er så begeistret for er at det nok en gang blir sagt at man skal bruke masse penger på Northug før avtalene er signert.

Arena Group ASA
Selskapet ble stiftet i 2009. Administrerende direktør er Vegard Jensen Bjørtuft (38) og styreformann er tidligere konserndirektør i Telenor, Stig Eide Sivertsen (52).

Selskapet tilbyr tjenester innen medierettigheter, sponsing, event og utøverrepresentasjon og har visjon om å skape Nordens ledende selskap innen utvikling og formidling av sportsrettigheter. Investeringsselskapet Rosenlund ASA eier 41% av aksjene i Arena Group.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Jakter pokermillioner i Vegas</b>

<b>Lukter på svenske penger</b>

<b>- Tror de er Northug og møter veggen</b>

Signerte avtale med Skiforbundet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb