– Det skal nok godt gjøres å komme seg fra kontor til trening raskere enn meg, sier Per Gunnar Alfheim til Dagens Næringsliv.

52-åringen driver bladet «Varmenytt», er innehaver av Alfheim Bladforlag og er en av Norges mest garvede ultraløpere. På hjemmekontoret har han egen tredemølle. Den brukes flittig.

– Du spiser mer frukt hvis du har et svært fruktfat på stuebordet. Å ha mølla her gjør det lettere å løpe. Den er tilgjengelig, og det er rasjonelt, effektivt og gøy, sier han.

 

Når han bestemmer seg for å ta en løpetur, bruker han ikke tid på å skifte til trimtøy. 52-åringen reiser seg kun opp fra kontorstolen og vrir av seg genser, bukse og sokker. Deretter stiger han opp på tredemøllen ved siden av skrivebordet, skrur på tv-en og løper. Gjerne seks timer i strekk.

– Hva i alle dager er det du tenker på?

– Jeg bruker minst mulig tid på unødvendige ting. Det er jo ingen som ser meg løpe inne på kontoret og jeg liker å løpe med lite klær. Det koster meg ingenting å dra av buksa og rive av meg sokkene. Veien til mølla er kort, og jeg liker å løpe lenge, sier han.

 

Etter frokost bruker Alfheim 15 sekunder på å komme seg til jobb. Redaktøren, journalisten og forleggeren sjekker deretter tv-menyen for å planlegge dagens treningstur.

– Det er som oftest tv-en som styrer når jeg løper. Jeg liker å se filmer når jeg er på tredemøllen, gjerne med litt spenning og action. Først jobber jeg noen timer, så løper jeg. Men det hender jeg stopper opp og tar noen jobbtelefoner underveis, det kommer helt an på hvor viktig det er.

At han løper uten sokker har sin forkl#229. Alfheim har snart rundet 5000 konkurransekilometer og er med det en av Norges lengstløpende i denne konkurranseformen. Uten sokker herder han føttene. Han sammenligner tærne sine med gitarfingre.

 

– Slik unngår jeg plager under lange 24-timersløp. Huden blir hard og tåler mye, sier han.

I joggeskosamlingen finnes et par gamle løpesko som er slitte og har hull ved tærne.

– Da kan jeg løpe selv når jeg har vondt i tærne, betennelser eller annet, forklarer han.

Siden 1983 har 52-åringen drevet sitt eget forlag og gitt ut en rekke nisjemagasiner. På det meste har firmaet talt åtte ansatte, men det var i en periode han betegnet seg som ultrajobber.

– Det var virkelig slitsomt og jeg jobbet hele tiden. For 15 år siden satset jeg heller mer på å dyrke løpehobbyen og jeg flyttet kontoret hjem. Jeg nekter å sitte stille på et kontor dag ut og dag inn, sier Alfheim som fortsatt holder seg i bransjen og gir ut magasinet «Varmenytt».

– Det er et abonnementsblad til alle som jobber med varme i Skandinavia. Nå styrer jeg 100 prosent av hverdagen selv. Før var det jobben som styrte.

 

Løpeturene til bergenseren kan vare opptil seks timer. Da kjører han filmmaraton. Gjerne tre filmer på rappen.

– Det er cirka seks timer. Jeg liker filmer med mange spenningstopper, sier han.

Alfheim løper også ute, men mener tredemøllen er mer tilgjengelig og gir bedre kvalitet på øktene. Samtidig får han mer tid med familien.

For trene må han, og det er uhyre sjelden han dropper en økt

– Det finnes 1000 unnskyldninger for ikke å trene – jeg bruker ingen av dem.



 



Les også: Ro deg råsterk med Olaf Tufte

- Glem puls og slit deg ut på langtur

Jobben avgjørende for hjertehelsen din (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.