25-åringen som jobber som personlig trener (PT) på 3T-Leangen i Trondheim fikk prisen under NIH Fitness Convention i helgen.

- Veldig uventet, men utrolig artig, sier Marte Resell Eriksson til DN Aktiv.

Hun skriver en masteroppgave i idrettsfysiologi ved NTNU på dagtid, og jobber som personlig trener på kveldstid.

Effektiv trening
- Det er givende å følge kunder og se fremgangen mange har med trening. Noen trenger å pushes litt ekstra, og vår jobb er å tilby kvalitet og effektivisere treningen for folk i en travel hverdag, sier Marte Resell Eriksson

" Hun viser et stort engasjement for fagfeltet, noe som bekreftes gjennom innsendte stemmer både fra kollegaer og kunder" heter det i juryens begrunnelse.

De to andre finalistene var Øyvind Hansen fra Elixia og Anne Marte Handal Sneve, som jobber på Sats.

Les mer: - Sjekk din PT nøye

PT-rush
Etterspørselen etter personlig trener har økt veldig de siste to årene, og de store kjedene må ansette stadig flere PTer for å dekke etterspørselen

Elixa solgte PT-timer for 14 millioner kroner på en todagers kampanje i oktober – drøye millionen mer enn hele omsetningen for personlig trener i 2007.

– I år venter vi en omsetning innen personlig trening på 90 millioner kroner. Ifjor solgte vi PT-timer for 58,3 millioner, så det sier litt om utviklingen, sier Atle Arntzen, produktsjef for personlig trening i Elixia.

Sats vil i år omsette for 40 millioner kroner innen personlig trening, og det er rundt 10 millioner mer enn i fjor.

Les også: - Mette-Marit må ha trent styrke



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik blir du smidig, sterk og kattemyk

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b>

<b>Bygger kropp på Wall Street-vis</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb