Hallgeir Martin Lundemo haddet et mål om å bestige ikke mindre enn 26 fjelltopper på over 1000 meter i løpet av 38 timer.

Men etter 30 timer måtte han gi opp.

"Hallgeir har måttet bryte rekordforsøket. Dårlig vær og 0 sikt gjorde det umulig å fortsette....." lød meldingen som ble lagt ut på nettsiden merakertiltopps.no som dekket begivenheten.

Lundemo er bestekamerat og hybelvert for langrennstjernen Petter Northug. Sistnevnte var med som hjelpeløper for å sikre ny rekord i rask toppbestigning.

Les saken: Hjelper kamerat med rekordforsøk

Starten gikk tirsdag klokken 0700, men i 1430-tiden i dag måtte altså Lundemo kaste inn håndkleet. Ifølge NRK Trøndelag var han da så "frossen, kald og utmatta" at det ikke var mulig å fullføre løpet.

I fjor løp Lundemo på 38 timer, 19. minutter og 33 sekunder.

Les mer om hardhausens rekordforsøk:
Jager ny topprekord

Les også på DN Aktiv: Skal løpe Nordkapp-Lindesnes på 40 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.