- Dette er veldig bra, skryter Tellef Ormestad fra Sandefjord fra toppen av kneika ved stadion på Natrudstilen på Sjusjøen.

Billettløsning
Han og skikompisen Bjørnar Engevik har svidd av 150 kroner hver seg for å komme seg på snø denne helgen. Fredag ble de historiske - sammen med noen få andre som første gang på norsk jord løste billett for å gå på ski i Norge.

- Vi fikk en timeslang tur fredag. Så var vi på plass igjen grytidlig lørdag - og gikk en times tid fra syv til åtte. Deretter ble det frokost, forteller Ormestad.

3 økter lørdag
Da DN Aktiv møtte karene var de igang med sin andre av tre planlagte økter lørdag. Midt på dagen er det nemlig fritt frem for mosjonistene i Natrudstilen. På kveld og tidlig morgen er det heller ingen restriksjoner på hvem som kan bruke traseen som nå måler 1 500 meter.

 

- Er ikke dette litt galskap da. Kjøre fra Sandefjord og hit for å gå litt på ski?

- Nei da. Ikke hvis man liker det, smiler de to skiløperne.

Begge er Birkebeinere. Og begge jobber innen finans.

Les mer: Kamp om skisporet - nå innføres rutetider!

- Må ha et system
- Vi er nødt til å gjøre det på denne måten, forklarer Johannes Haukåsveen i Natrudstilen Skisenter.

Han har blant andre 150 skiløpere fra Russland på besøk. Mange av disse er skiskyttere.

  - Vi må ha et system på dette her. Tenk om en av skiskytterne skulle krasje med en mosjonist i mylderet. Våpen er en skarp og farlig gjenstand. Derfor har vi innført denne ordningen med treningstider forklarer han.

Skisenteret tar 50 kroner dagen fra skiløpere som ønsker å benytte anlegget. Og det skorter ikke på betalingsviljen skal man dømme etter svarene fra ivrige skiløpere.

- Dette har vi full forståelse for. Når de legger ned så mye jobb er det helt greit, sier Tellef Ormestad.

Familietur
Småbarnsfamilien Amundsen fra Lørenskog var også blant de ivrige denne åpningshelgen. Richard og kona Katrine har hytte på Sjusjøen, og tok med seg småguttene Alexander og Kristoffer ned i anlegget for å gjøre noen runder midt på dagen lørdag. De hadde litt problemer med å finne ut hvor de skulle løse billett, og la i vei uten gyldig billett

 

- Vi er ikke så strenge. Det er jo ikke helt topp forhold her nå. Men når det drar seg til må vi nok skjerpe inn her, sa Johannes Haukåssveen i Natrudstilen.

Har snø på lager
Da DN Aktiv var på plass lørdag var det et par små varmegrader. Likevel så skiløypene helt greie ut. Fra morgenen av ble det meldt om ganske skarpt føre. Men det er foreløpig ikke kjørt klassiske spor.

- Vi har flere hauger med ferdig snø, sier Haukåssveen og peker bort på noen hvite forhøyninger ute ved skiskytterarenaen. Disse skal etter planen kjøres ut i løypene. Og så fort kulden kommer tilbake vil snøkanonene atter drønne i Natrudstilen, sier Johannes Haukåssveen.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Bli 10 år yngre med trening</b>

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b>

<b>Finn den rette treningspulsen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb