Olaf Tufte kom omtrent rett fra treningsopphold i Alpene til NM i romaskin i Sarpsborg i helgen.

Nye rekorder
Nils Jakob Skulstad Hoff holdt følge de første 500 meterne, men derfra og inn handlet det bare om råskinnet fra Vestfold. Olaf Tufte klokken inn på 5.46.9, til slutt hele 12 sekunder foran sin argeste konkurrent.

 

200 deltagere i alle aldre deltok i norgesmesterskapet der det ble satte en rekke bestenoteringer. Kristoffer Brun satte ny norsk rekord i lettvekt med 6.10.5

- Fornøyd
- Jeg er ganske fornøyd med helgens resultat, spesielt etter fire uker på ski i Alpene, og minimalt med tempo siden september. Dette var ganske nære min personlige rekord, et meget bra bevis på at vi har gjort endel riktige ting, sier Olaf Tufte til DN Aktiv..

- Romaskin er kjempefin trening, og vi merker stor interesse. Jeg skal love deg at melkesyra kommer ganske fort når det konkurreres side om side i 2K (2000 meter), sier SveinThøgersen fra arrangøren Sarpsborg Roklubb. Thøgersen tok sølv i Muchen-OL i 1972, sammen med Frank Hansen.

Brenner kalorier
Roing er utholdenhet, styrke og høy forbrenning i en pakke.

- Du får ikke mer effektiv trening enn dette. Jeg forbrenner 1100-1200 kilokalorier på en time langkjøring på romaskinen. På en times løping brenner jeg rundt 700, mens langrenn ligger et sted mellom der igjen, sa Olaf Tufte til DN Aktiv for tre uker siden.

Han mener roing – både på maskin og vann – er ideell trening for mosjonister, både for dem som vil prestere og de som kun er ut etter å bedre formen.

Test deg selv!
Tidene i de litt eldre klassene er heller ikke å kimse av, og kan være noe å bryne seg på for godt trente.

Thomas Axelsson vant klassen for menn 40-49 år med sterk 6.23.3. Olav Ree var sterkest i klassen 50-59 år med 6.34.0.

Her er alle resultatene fra helgens NM

På hjemmesiden til Skullerud Sports Senter kan du se en billedserie fra NM.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Ro deg råsterk med Olaf Tufte

<b>- Fire "bortkastede" treningsmetoder</b>

<b>Treningen som er sunnest</b>