Det fremgår av brevet som advokat Gunnar-Martin Kjenner i går sendte Birkebeinerrittet.

Kjendisadvokaten er engasjert av Ragnhild Bolstad (47), som føler seg uthengt som jukesemaker etter lørdagens Birkebeinerritt.

Mangler i sekken
Birken-meritterte Bolstad hadde ifølge arrangøren ingen klær i sekken da hun ble tatt til side for en stikkprøvekontroll etter målgang. Dermed fikk Rena-kvinnen som har 49 Birken-starter totalt, 15 minutter tilleggstid for brudd på reglementet.

Reglementet var nytt for året, og sier blant annet at "sekken skal inneholde: ekstra klær (tørt tøy, ull, regntøy/vindtøy, votter og lue), mat, verktøy, slange og lappesaker.."

Reagerer på info
Advokat Kjenner skriver i brevet at det foreligger forskjellig informasjon i ulike kanaler hva sekken på 3.5 kilo skal inneholde, og at det ved startnummer utdelingen fredag ble informert om at " sekken BØR inneholde varme klær" etc.

Ragnhild Bolstad har ikke brutt noen regler med hensyn til vekt eller innhold i sekken, og regelendringer er ikke bekjentgjort på en tilfredsstillende og betryggende måte for deltagerne, oppsummerer Kjenner.

Han krever at protesten tas til følge, og gir arrangøren noen få dager på å snu:

"Dersom slik omgjøring finner sted innen utgangen av inneværende uke varsles med dette at Ragnhild Bolstad tar forbehold om å bringe saken inn for de alminnelige domstoler for legalitetskontroll. Det vil i denne forbindelse bli gjort gjeldende at Birkebeinerritet har begått urett overfor Ragnhild Bolstad, at Birkebeinerrittet har anvendt sine egne regler uriktig, og saksbehandlingen er uriktig"

- Trist sak
Birkebeinerarrangøren har sendt brevet fra Kjenner videre til sin advokat, Johan Fredrik Remmen.

- Vi står på vårt. Ragnhild Bolstad syklet ikke i eliteklassen, og hun har ikke fått informasjon fra oss der det står at alle deltagere bør. Det er det kun eliteklassen som har fått, og det var en glipp, sier Birkensjef Tone Lien til DN Aktiv.

Lien, som er medlem i samme sykkelklubb som Bolstad, synes saken er trist.

- Det er rart at Bolstad vil gjøre dette. Det må være likt for alle, uansett hvor mange ganger tidligere man har vært med.

Det kommer ikke på tale å gi etter for kravet fra Bolstad om å gjøre om sluttiden, understreker Lien.

- Dette er viktig for oss. Vi kan ikke bare gi oss. 53 andre har også fått tillegg i tid på grunn av det samme, sier Tone Lien.

- Utrolig
- Det er utrolig at de kan si at jeg ikke hadde noe i sekken. De sjekket ikke sekken i det hele tatt, men spurte om jeg hadde regnjakke eller vindjakke. Det hadde jeg ikke, og svarte nei. Men jeg hadde både votter, ulltrøye og overtrekksbukse i sekken, sa Ragnhild Bolstad til DN Aktiv i går.

Les mer om oppgjør under og etter Birkebeinerrittet:

Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak

Slo til funksjonær etter Birken-målgang

Måtte stå og tråkke to mil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.